Tak owsem bez palnika .
Sokolniki 98-420 koło Wieluń
Sokolniki 98-420 koło Wieluń
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over therepachnies wrote:Witam! w końcu przeprowadziłem próbę palenia owsem w piecu z palnikiem retortowym no i jakoś się pali tyle tylko że nie mogę uzyskać temperatury powyżej 40 stopni no i dużo tego idzie w porównaniu do groszku. Podejrzewam że przyczyną może być brak czapy nad palnikiem takiej jak na zdjęciu wyżej i dlatego nie można uzyskać całkowitego spalania poza tym trzeba dać praktycznie 100% dmuchawy bo zgaśnie no i prawie całe ciepło idzie w komin. To są tylko moje przypuszczenia także jeżeli jest ktoś kto pali owsem w takim piecu proszę o praktyczne porady. Dzięki pozdrawiam
systemgaz wrote:pachnies wrote:Witam! w końcu przeprowadziłem próbę palenia owsem w piecu z palnikiem retortowym no i jakoś się pali tyle tylko że nie mogę uzyskać temperatury powyżej 40 stopni no i dużo tego idzie w porównaniu do groszku. Podejrzewam że przyczyną może być brak czapy nad palnikiem takiej jak na zdjęciu wyżej i dlatego nie można uzyskać całkowitego spalania poza tym trzeba dać praktycznie 100% dmuchawy bo zgaśnie no i prawie całe ciepło idzie w komin. To są tylko moje przypuszczenia także jeżeli jest ktoś kto pali owsem w takim piecu proszę o praktyczne porady. Dzięki pozdrawiam
Marnotrawstwo zbóż na całego, a efektywność znikoma, co to za pal.... wymyślił z tym owsem? Dolej mleka i daj rodzinie do zjedzenia. Myślę, że będzie z tego większy pożytek.
pachnies wrote:systemgaz wrote:pachnies wrote:Witam! w końcu przeprowadziłem próbę palenia owsem w piecu z palnikiem retortowym no i jakoś się pali tyle tylko że nie mogę uzyskać temperatury powyżej 40 stopni no i dużo tego idzie w porównaniu do groszku. Podejrzewam że przyczyną może być brak czapy nad palnikiem takiej jak na zdjęciu wyżej i dlatego nie można uzyskać całkowitego spalania poza tym trzeba dać praktycznie 100% dmuchawy bo zgaśnie no i prawie całe ciepło idzie w komin. To są tylko moje przypuszczenia także jeżeli jest ktoś kto pali owsem w takim piecu proszę o praktyczne porady. Dzięki pozdrawiam
Marnotrawstwo zbóż na całego, a efektywność znikoma, co to za pal.... wymyślił z tym owsem? Dolej mleka i daj rodzinie do zjedzenia. Myślę, że będzie z tego większy pożytek.
Nie wszystkich stać na gaz! i dlatego kombinują, jak masz takie mądrości pisać to sie lepiej nie udzielaj i daj ludziom korzystać z techniki do taniego ogrzewania, zboże jest dla ludzi, a czy je zjedzą czy spalą to juz ich broszka, ogrzewając się zbożem można
tyle zaoszczędzić że stać cię będzie na dobrą kiełbasę, a nie owies z mlekiem. Nara!