Czyli z tego co rozumiem, można bez problemu dwie dookolne wstawic do tego?
Pytanie następne, czy ktoś już rozbierał taki router? Jak ewentualnie wygląda kabel do anteny? Bo z tego co wiem tam są dwie anteny, czyli te dwa kable?
Czy to kabelki 1 czy 2 żyłowe, gdzie ew. jest masa?
------------------------------------
Czy ewentualnie ktoś ma jakis schemat, jak zamontować dość dobrze, dwa złącza?
Nie znam się zabardzo na Antenach, czy samych pasmach, za to jestem elektronikiem, więc z takimi rzeczami sobie radze.
Pozdrawiam!
--------------------------------------
Ok, znalazłem pare ciekawostek i teraz pytania:
Ponieważ chcem zamontować Tam antene o zysku 10+
Przykładowo:
ANTENA Która jest na złączy "N"
Czyli musze do mojego routerka zamontować to (?):
GNIAZDO
Czy, taka antena wystarczy? I czy jest to dobre rozwiązanie?
Dodatkowo:
Czy do rozwiązan domowych można zastosować inną antene/anteny 5Ghz?
Obecnie chodzi mi o zasięg powyżej 50m, niestety standartowe anteny zamontowane w wrt160n dają sygnał tam gdzie chcę ale zrywa się on raz na godzinke, czasami częściej. Dodam, że w zasięgu odbiornika A - blisko routera, jak i B - około 45m od rotera, jest z 10 sieci bezprzewodowych. Odbiornik A, pracuje bez problemu z sygnałem rzędu 88%-92%, odbiornik B rzędu 3%-9% :/ Może znacie jakieś inne rozwiązanie?
Dodatkowo2: Jeżeli już byśmy uzyskali większy zasięg, to jakim kosztem i co trzeba zrobić, by się nie okazało że odrobine większymi kosztami, zasięg możemy poprawić znacznie lepiej. Tak jak podałem wyżej ANTENA, pozwala zwiększyć zasięg "w polu" nawet do 2km. Jeżeli by zasięg wzrósł nawet o 500-700m to dla mnie było by to zadowalające. Chyba że typowo małym kosztem do domu to też super.
Dodatkowo, co z drugą anteną? Zostawić normalnie? Poradźcie coś...
Jak będzie zachowywać się router z oprogramowaniem DD-WRT v24STD SP1 z jedną fabryczną a jedną "inną" anteną?
Pozdrawiam!