Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Nokia 6280 unlock przez JAF ODEON problem

kuba2102 24 Feb 2009 21:04 3799 9
    kuba2102
    Level 20  
    Witam. Zaczynam dopiero swoja zabawe z jafem i uzywam do tego uniwersalnych kabli. Chcialem sciagnac simlocka z NK 6280 i pisze ze telefon nieobslugiwany... nie rozumiem. Mam PPM version: V 03.81 a obslugiwane modele to 6280/6288 RM-78 - 6.10, 6.43, 5.96, 5.92, 3.81, 5.94 (ad0) Czyli mam zrobic update telefonu bo juz naprawdenie rozumiem czemu nie chce go odblokowac. Z gory dzieki za odpowiedzi

Popraw tytuł tematu, przeczytaj regulamin, następnym razem będzie ostrzeżenie i post poleci do kosza - mod arti123
    i-punkt
    Level 25  
    uruchom aplikacje cinka i przez nią rób tego locka bb5 np tp unlocker najnowsza wersja to 1.04
    kuba2102
    Level 20  
    Co znaczy aplikacja cinka?? Tp unlocker to program czy chodzi o test point. W ogole jest mozliwosc robienia test pointow na JAFie??
    kuba2102
    Level 20  
    Szczerze to juz czytalem ten temat ale nie sadzilem ze bedzie dzialac na samym JAF boxie, myslalem ze potrzeba bedzie jakiejs przystawki. Duzo nie wyczytalem bo z tego co mi dales, bo praktycznie sa tylko modele telefonow wypisale ale sciagnalem AF Nokia BB5 Unlocker i uruchomilem i sciagnalem simlocka bez problemu, dzieki bardzo jak cos. Powiedzce mi czy te aplikacje

JAF Nokia BB5+ SL2 TRK Unlocker
    i
    JAF-S

beda dzialaly tak samo na samym JAFie?

Niech mi ktos wytlumaczy jeszcze daczego nie moglem zrobic unlocka na samym oprogramowaniu i boxie JAF? Bede bardzo wdzieczny za odpowiedz.
    poochone
    VIP Meritorious for electroda.pl
    sciagnij sobie z supportu
    JAF No Tp by Cinek 1.04 i wtedy bedziesz mogl zrobic simlocki z BB5
    Przeczytaj dokladnie forum bo juz bylo o tym pisane

JAF Nokia BB5+ SL2 TRK Unlocker jest do robienia simlokow z niektorych BB5+ tez bylo juz o tym na forum

JAF-S by Cinek jest do Sagemow liste obslugiwanych modeli po logach tez mozna znalesc na forum
    kuba2102
    Level 20  
    Jeszcze jedno Moge tym oprogramowaniem robic nawet najnowsze modele Nokii bez zadego kupowania logow. Jest jakas strona poswiecona tym tematom, bo ja naprawde lubie wiedziec wszystko a nie chce was zalewac pytaniami?
    poochone
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Najnowsze modele takie jak N958gb N96 6120c czyli modele TRK
    robi sie po logach TRK wczesniej trzeba je kupic
    ninja-force
    Level 11  
    Witam a ja mam problem z zrobieniem 6280 przez Jaf + bb5 unlocker by Cinek 1.04
    LOG :
    JAF box ATmega firmware version: 1B1
    Searching for phone ...
    ERROR: Cannot detect phone on FBUS interface
    Operation time: 00:12.
    Done with error(s).
    Thread phone exit.
    Lawarov
    GSM Product Supporter
    ninja-force wrote:
    Witam a ja mam problem z zrobieniem 6280 przez Jaf + bb5 unlocker by Cinek 1.04
    LOG :
    JAF box ATmega firmware version: 1B1
    Searching for phone ...
    ERROR: Cannot detect phone on FBUS interface
    Operation time: 00:12.
    Done with error(s).
    Thread phone exit.

Błąd wyraźnie wskazuję na problem z połączeniem miedzy telefonem a kablem. Sprawdź/zmień kabel.