Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

mitsubishi 1,5 wózek widłowy, brak iskry

wooldi 25 Feb 2009 16:00 5121 3
    wooldi
    Level 15  
    Witam!
    Narobiłem sobie bigosu! Należało powiedzieć że na wózkach się nie znam...No ale...
    Jak w temacie. Gdy ręcznie zwieram i rozwieram cewkę do masy to iskra jest. Jak złożę do kupy iskry nie ma. Moduł wydawało mi się przerywacza J152 nie działa pomyślałem i kupiłem nowy...bagatela 230 zł...a iskry jak nie było tak nie ma. Obok cewki jest rezystor b. dużej mocy...Jak to działa? Może ktoś ma jakiś uproszczony schemat z wykorzystaniem tego modułu....lub podobnego...
    Z góry dziękuję!
    User removed account
    User removed account  
    bartek_j
    Level 35  
    No a jak tam jest w ogóle iskra wyzwalana ? Jest czujnik poł wału jakiś + kompjuter sterowania zapłonem ? czy aparat który realizuje wyprzedzenie mechanicznie ?
    JACK 81
    Level 11  
    Rezystor jest po to aby cewki nie obciążało podczas włączonego zapłony przy nie uruchomionym silniku.Zazwyczaj jest instalowany w układzie gdy jest w aparacie zaplonowym mloteczek i zwiera.Piszesz że jest moduł zapłonowy?Sprawdz czy masz taki ruchomy młoteczek który jest podnoszony krzywką wałka aparatu zapł.Jeśli jest moduł zapłonowy to powinien być w aparacie zapłonowym lub do korpusu przykręcony.Więcej szczegółów.