Witam mam pytanie chce podzielic internet na stacjonarny i lapka,znajomy ma d-link di524.i teraz nie wiem co kupic TP-LINK TL-WR340G czy moze tego d-linka di524 albo jeszcze jakis inny
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over therelumi3 wrote:Znalazłem jeszcze takie
1. NETGEAR DG834G v3
2. PHILIPS SNK5600
3. TCom Sinus 154SE
Czy ktos moze cos powiedziec na ich temet
wojtek_wien wrote:Jezeli szukasz nizawodnego routera, ktory poza standardowymi funkcjami, ma wiele dodatkowych mozliwosci, to polecam m.in. Linksys WRT54GL + alternatywny firmware (DD-WRT lub TOMATO). U mnie dzialaja 2 sztuki od ponad dwoch lat bezproblemowo.
alvaro99 wrote:
I dodaj do tego tylko tyle, że koszt jedego WRT54GL v1 lub 1.1=2x koszt Dlink Dir-300 na którego też załadujesz DD-WRT
wojtek_wien wrote:Witam.
Jezeli szukasz nizawodnego routera, ktory poza standardowymi funkcjami, ma wiele dodatkowych mozliwosci, to polecam m.in. Linksys WRT54GL + alternatywny firmware (DD-WRT lub TOMATO). U mnie dzialaja 2 sztuki od ponad dwoch lat bezproblemowo.
Jezeli masz pytania, chetnie odpowiem.
Pozdrowienia.
alvaro99 wrote:
jeżeli jesteś niezaawansowanym userem to kup wrt54gl ustaw raz i wrzuć do szafynie zaoszczędzisz przy tym kasy ale sporo nerwów
alvaro99 wrote:
jest jeszcze jedno rozwiązanie, nieskromnie mówiąc - najlepsze (economy/power).. jeżeli potrzebujesz zwykły router, bez zaawansowanych funkcji, QoSów, podbijania TTLi do zastosowań domowych, chcesz zeby był stabilny, bezproblemowy, dobry zasięg wifi to bierz Ovislinka wl-5460
alvaro99 wrote:trudno sie nie zgodzić z doskonałością wrt54gl... nie ma nawet nad czym polemizowć
lumi3 wrote:Witam mam pytanie chce podzielic internet na stacjonarny i lapka,znajomy ma d-link di524.i teraz nie wiem co kupic TP-LINK TL-WR340G czy moze tego d-linka di524 albo jeszcze jakis inny
wojtek_wien wrote:Jezeli jestes "zaawansowanym userem" to mozesz sobie oczywiscie na to pozwolic, zeby czesto nie miec przez jakis czas dostepu do sieci (w czasie, gdy router jest w naprawie)
alvaro99 wrote:trudno sie nie zgodzić z doskonałością wrt54gl... nie ma nawet nad czym polemizowć ... ja jestem studentem który lubi sie bawić i ustawiać więc tani dir-300 do domowych zastosowń mi w zupełności wystarczy...
jeżeli jesteś niezaawansowanym userem to kup wrt54gl ustaw raz i wrzuć do szafynie zaoszczędzisz przy tym kasy ale sporo nerwów
![]()
jest jeszcze jedno rozwiązanie, nieskromnie mówiąc - najlepsze (economy/power).. jeżeli potrzebujesz zwykły router, bez zaawansowanych funkcji, QoSów, podbijania TTLi do zastosowań domowych, chcesz zeby był stabilny, bezproblemowy, dobry zasięg wifi to bierz Ovislinka wl-5460
zetanet wrote:tak nawiązując do Twojego ostatniego zdania - to airlive 5460 jest AP-ekiem nie routerem
zetanet wrote:i ma zaawansowane opcje ustawiania QoS-a oraz zmianę TTL-a - ale to tak na marginecie (soft w wersji e17)