Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Mercedes S-klasa Airmatic i problem ze skrzynią biegów

pepe50 25 Feb 2009 22:35 6878 11
    pepe50
    Level 14  
    Witam jak w temacie mam problem z automatyczną skrzynią biegów otóż na komputerze wyświetlił się napis AIRmatic You mast visit in workshop i od tamtej pory samochod jest jakby na 2 biegu na trybie drive(nie przeskakuja biegi na inne) oczywiscie działa P,R,N,D ale na D wskakuje od razu 2 bieg i tyle.
    W czym może być problem? czy to jakiś czujnik czy może np filter w lub brak oleju w aut. skrzyni biegów? czy pozostaje mi tylko serwis Mer-Benz?
    autoas
    Level 42  
    Chłopie nie rób obciachu, tylko zdiagnozuj to auto, a potem pisz pytania
    pepe50
    Level 14  
    Na komputerze nic nie wykazało prócz tego że jest problem ze skrzynią biegów nic na komputerze wiecej nie napisano wiec jak moge cos takiego zdiagnozowac jak 4/4 mechanikow z mojego miasta nie wie co to moze byc i odsyłaja serwis mercedesa a Ty wcale lepszy nie jestes.
    cardiag
    Level 30  
    słuchaj..
    nie wiem w czym tak naprawdę masz problem skoro nie podłączyłeś testera żeby podał co i jak. Przecież tu nie potrzeba - a nawet jest bardzo nie wskazane jechac do serwisu!
    pepe50
    Level 14  
    a czy mógłby mi ktoś powiedzieć co to jest ten tester
    autoas
    Level 42  
    pepe50 wrote:
    a czy mógłby mi ktoś powiedzieć co to jest ten tester

Dobre, nie :)
    staszekm45
    Level 2  
    witam
    myślę że masz problem z którymś amortyzatorem, złączkami lub sprężarką (kompresorkiem) ale stawiam na amortyzator możesz zobaczyć czy auto jest nisko,karoseria tuż nad kołami to jest potwierdzeniem nieszczelności układu pneumatycznego.
    Pozdrawiam
    pepe50
    Level 14  
    temat stary ale powiem tylko dla innych co było:
    uszkodzony czujnik poziomowania w lewym przednim kole na górnym wahaczu i przy okazji wymiana kompresora bo tez miał już troche za słabe ciśnienie.
    PatrykCarAndziex
    Level 2  
    Witam powiec czy te wszystkie problemy ustały jak zrobiłeś ten czujnik w lewym kole?? Automat znów zaczął działać??

Dodano po 1 [minuty]:

I najważniejsze jak udało Ci się dojść do tego??
    pepe50
    Level 14  
    Witam z tego co pamiętam to uszkodzony byl ten czujnik położenia na wahaczu oraz kompresor bo podobno był już w kiepskim stanie.
    Naprawe zleciłem firmie co naprawia tylko mercedesy od wielu lat. Napewno taniej niż w aso
    PatrykCarAndziex
    Level 2  
    Dzięki ja zakupiłem takie cudo i okazało się że poprzedni właściciel wymienił skrzynię biegów A problem dalej jest więc zacznę od szukania w zawieszeniu