Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Siemens Siwamat XS 432 nie grzeje wody

grzech999 25 Feb 2009 22:57 6398 2
    grzech999
    Level 11  
    Pralka nie grzeje wody. Grzałka sprawdzona -sprawna.Termistor-rezystancja około 6 kilo przy 20 stopniach-sprawny. Przekaźnik grzałki sprawny: brak napięcia na cewkę przekaźnika-nawet po kilkunastu minutach. Nie mam schematu do tej pralki,ale bardzo podobny jest schemat z którego korzystałem: WM 52800. Podobnie tutaj grzałka jest zasilana przez "pressure switch".Sprawdzalem ten hydrostat ( biegną do niego 4 przewody)-poziom wody jest prawidłowy,ale nie wiem jakie funkcje pełnia styki które biegną do grzałki...nie mam już koncepcji....Normalnie zwarte są styki na hydrozawór-po napełnieniu odcina sie napięcie na hydrostacie.. a drugie styki ( na grzałkę) powinny się załączyć? HELP!
    grzech999
    Level 11  
    Czytałem ten temat,ale nie wiem jak działa hydrostat? Grzałka E1 jest zasilana przez przekaźnik K2, natomiast druga strona zasilania przechodzi przez W " Regler pressure switch". nie wiem na których stykach powinno pojawić się napięcie. Chodzi mi o sprawdzenie działania hydrostatu. Czy też wychodzi jakiś sygnał z niego do logiki? Załączam wycinek schematu.

Siemens Siwamat XS 432 nie grzeje wody