Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Szukam schematu układu zdalnego sterowania

tofik1778983 01 Mar 2009 08:26 2187 4
    tofik1778983
    Level 10  
    Jak w temacie.
    Potrzebuje sprawdzony układ pilota + odbiornik minimum 2 najlepiej 4 kanały, radiowy, może być na podczerwień. Zasięg minimum 5 metrów dobrze by było jakby miał około 15m.
    Wystarczą schematy i spis części z resztą sobie poradzę.
    Szukałem KITów w sklepach elektronicznych i sie nieźle nadziałem bo jeden nie działał wcale, a drugi miał zasięg prawie całego metra.. reklamacji mi nie uznali tłumacząc źe albo zle złożyłem albo uszkodziłem części przy montarzu.. Kasa poszła pilota dalej nie mam.
    Proszę o pomoc.
    krzychS
    Level 29  
    Może, żeby obniżyć koszty, da się przerobić te kity. Pokaż jak wyglądają (schemat, itd). Spróbuję przerobić.
    tofik1778983
    Level 10  
    Tamte kity odsprzedałem kumplowi na części juz ich niestety nie mam. Wolałbym złożyć sprawdzony przez kogoś układ od podstaw.
    Ewentualnie proszę o namiary sklepu, hurtowni gdzie można by kupić gotowy zestaw tak do 50 zł ale chyba wyjdzie taniej złożyć coś samemu..
    Zastanawiałem sie nad kupnem sterownika zamka centralnego np:
    http://allegro.pl /item560196132_uniwersalny_sterownik_zamka_klapa_migacze.html
    Na tych urządzieniach sie nie znam, ale jego zasada działania chyba jest taka o jaką mi chodzi... W owej centralce sa przekazniki zwierające styki wyprowadzone na zewnątrz obudowy.. czy moze jakoś inaczej tam jest ??

Regulamin punkt 10.11
    /Faces/
    tofik1778983
    Level 10  
    Ok dzieki za pdf.
    Prosze jeszcze o opinie na temat tego sterownika do zamka centralnego.