Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Niestabilnie pracujący system - sporo błędów

02 Mar 2009 21:08 750 4
  • Poziom 16  
    Witam. Od paru dni borykam się z następującymi problemami:
    Loguje się do systemu i pokazuje się pulpit ale bez żadnych ikonek, paska narzędzi. Kilka/kilkanaście razy wyłączanie/restartowanie/wylogowywanie i w końcu rusza normalnie. Jak już się odpali to wyskakuje kilka błędów. Spotkał się może ktoś z takim przypadkiem?
    Proszę o pomoc

    Niestabilnie pracujący system - sporo błędów

    występują też błędy podczas uruchamiania aplikacji acer empowering

    Niestabilnie pracujący system - sporo błędów
  • Spec od komputerów
    Na początek przetestuj RAM Memtestem i sprawdź dysk pod kątem błędów.
  • Poziom 9  
    Pierwszy błąd mi wygląda na problem ze sterownikiem karty muzycznej. Możesz spróbować zrobić to co kolega podpowiada ale ja w takim wypadku to stawiałbym system na nowo i wtedy jeżeli błędy byłyby nadal szukałbym przyczyny w sprzęcie.


    Moderowany przez mat_ed:

    "Stawiał system na nowo" = format. Porada uznawana za szkodliwą na forum. Tym razem udzielam tylko upomnienie słowne, następnym razem będzie ostrzeżenie.

  • Poziom 25  
    Szczerze mowiac z wlasnych doswiadczen (bron boze prosze nie traktowac tego jako rady :-) ) wiem ze w takim wypadku 'postawienie systemu na nowo' to najszybsze wyjscie. Oczywiscie staram sie zawsze robic po kolei i probowac kazdy problem z osobna naprawiac, ale po 5 godzinach walki z rejestrem sterownikami etc jestem i tak zly na siebie ze nie zaczalem od plyty CD.

    Komunikato zapobieganiu danych moze miec zwiazek z opcja Execute Disable Bit jesli takowa jest w biosie.
  • Poziom 16  
    Zanim przeczytałem posty postawiłem wina od nowa, ku mojemu zdziwieniu problemy dalej występowały. Okazało się że siedział jakiś wirus na partycjach w plikach instalacyjnych i za każdym razem jak instalowałem sterowniki to wirus robił swoje. Teraz wszystko działa jak należy.

    Dziękuje za próby pomocy i pozdrawiam :)