Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Panasonic VIERA TX-32LE7P Nie znika nazwa źródła obrazu

manek1234 04 Mar 2009 11:52 7653 8
    manek1234
    Level 10  
    witam
    mam telewizor Panasonic VIERA TX-32LE7P i od jakiegoć czasu nie może mi zniknąć nazwa żródła obrazu w lewym górnym rogu!! pisze HDMI albo COMPONENT w zależności jakie jest źródło:) napis widnieje cały czas oglądania programu i jest bardzo denerwujęcy pomimo tego że zajmuje tylko kawałek ekranu!! przeczytałem całą instrukcję obsługi i nie znalazlem rozwiązania tego problemu jeśli by ktoś mógł mi pomóc to byłbym bardzo wdzięczny:)
    unimar
    Level 20  
    Zrób SELFCHECKa, powinno pomóc.To enter Self-Check mode, keep
    pressing the STATUS button on the remote control and press the down (-/v) button on the TV set. To exit Self Check,
    switch off the TV set at the power button.
    omron
    Level 17  
    Poczekaj z SELFCHECKiem-spróbuj nacisnąć i przytrzymać klawisz' Status"
    przez 5 sek.powinno to zniknąć.
    omron
    manek1234
    Level 10  
    hmm mam przytrzymać klawisz status? hmm tylko może głupie pytanie który to? na pilocie czy Tv?? bo niestety takiego nie zauważam?:)
    a co do SELFCHECKa to też jakby forumowicz unimar albo inny mógł mi napisać po polsku jak to prosto wykonać:) z góry dziękuję za odpowiedzi!
    omron
    Level 17  
    "Ekranik z plusikiem" ten którym podglądasz jaki system ,który kanał,nr.programu.
    omron
    unimar
    Level 20  
    SelfCheck jednocześnie na pilocie I oraz - na klawiaturze lokalnej.
    manek1234
    Level 10  
    hmm użytkownicy pisza trochę niejaśnie dla mnie:) więc postaralem się o skreeny instrukcji obsługi przycisków na TV i na pilocie:)
    może to ułatwi mi porozumienie się z forumowiczami w celu pozbycia się tych wstrętnych napisów:)
    dodam jeszcze że np jak wchodzę na menu czy jak podgłaśniam to te napisy znikają jednaj jak wyjdę z menu albo jak zniknie pasek głośności to napis pojawia się znów.............:(
  • Helpful post
    unimar
    Level 20  
    Nie rozumię w czym masz problem. Wykonałeś SelfCheck? Jeśli nie to informuję jeszcze raz na pilocie przycisk I(info) i jednocześnie na klawiaturze lokalnej przycisk "-<". Z trybu selfcheck wychodzisz poprzez wyłączenie odbiornika wyłącznikiem głównym. Jeśli nie pomoże to do serwisu.
    manek1234
    Level 10  
    Dziękuję użytkownikowi Unimar bo zadziałało:)
    pozbyłem się tych uciążliwych napisów:) pozdrawiam