Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Lutownica Oporowa Jaką Kupic ?- Pensol SR963/40W Solomon

Maniak komputerowy 04 Mar 2009 18:21 3732 6
    Maniak komputerowy
    Level 9  
    Witam mam zamiar kupic takowa lutownice na allegro w cenie ok. 30 zl . Chcialbym dodac iz bedzie to moja pierwsza lutownica. Prosilbym o rady dotyczace kupna tej lub innej lutownicy. Prosilbym o konkretne modele i info.

Pzdr.
    Maniak komputerowy
    P3tro
    Level 10  
    Mam identyczny problem i nie wiem czy kupić Pensola czy Power UP 60W za 15 zł w hipermarkecie.
    Lutownica będzie używana do celów elektronicznych i nie tylko xD Mam nadzieje, że ktoś pomoże....

Pzdr.
    P3trO
    bobi13
    Level 14  
    ja bym wybrał lutkę Pensol bo nie roiłem jeszcze nic lutką Power UP ale jak używałem innych rzeczy firmy Power UP i nie polecam nikomu a co do Pensol do robi ją firma Solomon firma dość porządną więc i lutka powinna sowje wytrzymać
    P3tro
    Level 10  
    Sugerujesz Pensol'a?
    A może coś innego? (chyba, że za taką kasę tylko Pensola da sie wyrwać to trudno)
    A może jakieś zestawy z allegro po 32zł (lutownica 30-40W+Cyna+Kalafonia+odsysacz*)
    dipol
    Level 34  
    Mam stację Solomona od 10 lat czasami groty wymieniam,jak kupić to coś co będzie służyło a nie wynalazki z aledrogo
    P3tro
    Level 10  
    Problem rozwiązany kupiliśmy z maniakiem 2 Solomony (kolega z osiedla się okazało). Cyna i klafonia i jazda xD
    dipol
    Level 34  
    Żeby opanować sztukę lutowania proponuję zlutować sześcianik 1cm na 1cm drut 0.8 do 1mm miedziany ,srebrzanka.
    Powodzenia !