Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Livebox - brak adresu publicznego nat

Kamulec 05 Mar 2009 14:18 1975 2
  • #1 05 Mar 2009 14:18
    Kamulec
    Poziom 2  

    Posiadam liveboxa rozdzielonego na 3 komputery. Problem polega na tym, że gdy wchodzę na 192.168.1.1 nie ma tam adresu publicznego nat. Czy tak powinno być? Jeśli nie to jak mam go uzyskać?
    Livebox - brak adresu publicznego nat
    W sprawach sieciowych jestem niemalże kompletnie zielony więc proszę Was bardzo o pomoc.

    0 2
  • #2 05 Mar 2009 16:52
    Kodi14
    Poziom 23  

    Ale do czegoś Ci to potrzebne? Coś sie dzieje szczególnego, że tym sie przejmujesz?

    0
  • #3 05 Mar 2009 22:06
    Kamulec
    Poziom 2  

    Od jakiegoś czasu mam problemy z internetem(ale tylko w grach). W jednej w ogóle nie widzę serwerów, a w drugiej mam strasznie wysokie pingi, których wcześniej nie było.
    W podglądzie zdarzeń pojawiają się już jakiś czas niepokojące błędy i ostrzeżenia z których nic nie rozumiem. Oto one:

    Cytat:
    Serwer nie mógł utworzyć powiązania do transportu \Device\NwlnkIpx, ponieważ inny komputer w sieci ma tę samą nazwę. Nie można uruchomić serwera.


    Cytat:
    Serwer nie mógł utworzyć powiązania do transportu \Device\NetBT_Tcpip_{xxxxxxx-xxxxx-xxxx-xxxx-xxxxxxxx}.

    Cytat:

    Adres IP połączenia 192.168.0.23 dla karty sieciowej o adresie xxxxxxxxx został zabroniony przez serwer DHCP 0.0.0.0 (Serwer DHCP wysłał komunikat DHCPNACK).


    Cytat:
    Komputer ma automatycznie skonfigurowany adres IP dla karty sieciowej o adresie xxxxxxxxxxxx. Używanym adresem IP jest 169.254.34.7.


    iksy sam wstawiłem. Czy ktoś wie co to może być?

    EDIT:To może dam ipconfig jeszcze jakby co

    Code:
    C:\Documents and Settings\uzytkownik>ipconfig/all
    

    Konfiguracja IP systemu Windows

            Nazwa hosta . . . . . . . . . . . : uzytkown-3454f4
            Sufiks podstawowej domeny DNS . . . . . . :
            Typ węzła . . . . . . . . . . . . : Nieznany
            Routing IP włączony . . . . . . . : Nie
            Serwer WINS Proxy włączony. . . . : Nie

    Karta Ethernet Połączenie lokalne:

            Sufiks DNS konkretnego połączenia :
            Opis . . . . . . . . . . . . . . :  Realtek RTL8169/8110 Family Gigabit
    Ethernet NIC
            Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 00-1A-4D-39-48-7D
            DHCP włączone . . . . . . . . . . : Tak
            Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak
            Adres IP. . . . . . . . . . . . . : 192.168.1.10
            Maska podsieci. . . . . . . . . . : 255.255.255.0
            Brama domyślna. . . . . . . . . . : 192.168.1.1
            Serwer DHCP . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
            Serwery DNS . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
            Dzierżawa uzyskana. . . . . . . . : 6 marca 2009 13:58:45
            Dzierżawa wygasa. . . . . . . . . : 13 marca 2009 13:58:45

    C:\Documents and Settings\uzytkownik>

    0