witajcie
mam wykonać owy modelik ale jakos tego nie widzę
transoptor dowolny , najlepiej na AC
układ teoretycznie tez dowolny (wszystko w mojej inwencji). ma zawierać 2 oddzielne żródła zasilania - każda strona transoptora ma swoje własne.
szukałem juz co nieco w internecie i znalazłem: http://hook.pz.zgora.pl/~ksozansk/files/TSWUE/ZTSWUE%20sem%20zimowy%202003%20lab.pdf
strona 8 i 9 - badanie elektroizolacyjego wzmacniacza liniowego. myślicie ze mógłbym uzyć takiego projektu ?? jesli tak to jak go ewentualnie zmodyfikować lub gdzie wpinac oscyloskopy ?? mają byc na wejściu i na wyjściu.
poniżej zamieściłem ogólny opis jk ma wyglądac ów modelik (z czego się składać). obwód do badania transoptora AC lub DC
jest takie cus jak przetwornica dc/dc. promotor powiedział że może zastosować połowę takiej przetwornicy ?? o co mu chodziło
nie będę ukrywał potrzebuje to mieć gotowe na płytce i działające na wtorek więc na poniedziałek najpóźniej potrzebuję schemat
wynikło to z niedopatrzenia pojego promotora jak i mojego
miałem zmiane tematu pracy podczas roku szkolnego i zostało mi przekazane ze mam dokonać analizy torów izolacji galwanicznej wraz z podstawowymi elementami ich parametrami i cena, niestety nie zostało powiedziane ze ma być wykonany model
błagam pomóżcie.
dziekuje i pozdrawiam
mam wykonać owy modelik ale jakos tego nie widzę

transoptor dowolny , najlepiej na AC

szukałem juz co nieco w internecie i znalazłem: http://hook.pz.zgora.pl/~ksozansk/files/TSWUE/ZTSWUE%20sem%20zimowy%202003%20lab.pdf
strona 8 i 9 - badanie elektroizolacyjego wzmacniacza liniowego. myślicie ze mógłbym uzyć takiego projektu ?? jesli tak to jak go ewentualnie zmodyfikować lub gdzie wpinac oscyloskopy ?? mają byc na wejściu i na wyjściu.
poniżej zamieściłem ogólny opis jk ma wyglądac ów modelik (z czego się składać). obwód do badania transoptora AC lub DC
jest takie cus jak przetwornica dc/dc. promotor powiedział że może zastosować połowę takiej przetwornicy ?? o co mu chodziło
nie będę ukrywał potrzebuje to mieć gotowe na płytce i działające na wtorek więc na poniedziałek najpóźniej potrzebuję schemat

wynikło to z niedopatrzenia pojego promotora jak i mojego

błagam pomóżcie.
dziekuje i pozdrawiam