Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Problemy z IE,moim połączeniem-modem-wybieranie numeru

LUCOM 17 Kwi 2004 10:53 863 4
  • #1 17 Kwi 2004 10:53
    LUCOM
    VIP Zasłużony dla elektroda

    Gość pozwolił sobie zainstalować na kompie wersję IE chyba 5 lub 6 angielską, w każdym razie nie można jej odinstalować ponieważ wyskakują okienka Napraw lub Dodaj nowy składnik.

    Problem jest taki, iż po skonfigurowaniu połączenia modem wybiera mi numer w taki sposób: 011 48 (kierunkowy) 0202122.
    Mimo wybrania kraju Polska.

    011 to chyba USA, i podejrzewam błąd IE jakiejś starszej wersji (coś takiego dawno...dawno temu było opisane - poprawka).

    Najpierw był inny numer ale go wyczyściłem w rejestrach.
    Jeśli podstawię w rejestrach ustawienia dla USA takie jak dla Polski to sytuacja wygląda 1 48 (kierunek) 202122

    i przy próbie połączenia wywala błąd IE.

    Dodam, iż ręcznie wywaliłem tę starą wersję i zainstalowałem IE6.0 PL.
    Ale w rejestrach został w/w błąd.

    Nie chcę kłaść od nowa całego systemu ponieważ stracę cały dzień na tym klunkierku.

    Czy ktoś coś doradzi jak to znaleźć w rejestrze, co zmienić ?

    0 4
  • #2 17 Kwi 2004 11:58
    piooo
    Poziom 29  

    oczywiście rozumiem , że nie masz odznaczonego we właściwościach połączenia -"użyj reguł wybierania numeru" , bo wtedy powinno wybrać czysty 0202122 bez jakiegokolwiek kierunku , i mimo tego dodaje Ci kierunek przed numer dostępowy? pozdrawiam

    0
  • #3 19 Kwi 2004 00:10
    Anonymous
    Użytkownik usunął konto  
  • #4 19 Kwi 2004 15:29
    bzyk2k
    Poziom 15  

    a moze poprostu sie dialer zainstaowal??

    0
  • #5 19 Kwi 2004 18:13
    LUCOM
    VIP Zasłużony dla elektroda

    Format i instalka (niestety od nowa) pomogła !!!

    Objaw był podobny do tego jak w IE ładuje nam się jakaś strona na siłę i wówczas trzeba pod dosem usunąć dialera.

    0