Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jak zmienić język w telefonie Gigaset AS140?

jerry47 07 Mar 2009 18:15 3730 9
    jerry47
    Level 10  
    Witam.Jestem w posiadaniu telefonu AS 140 w wersji niemieckiej.Chciałbym zmienić język na język polski.Niestety nie ma takiej opcji programowej.Czy i w jaki sposób można to zrobić w domowych warunkach?
    Lucjan52
    Level 27  
    W warunkach domowych nie do zrobienia. Ale na pewno jest możliwość zmiany na angielski.
    jerry47
    Level 10  
    Witam i dziękuje za szybką reakcję,ale w tym egzemplarzu nie widzę opcji zmiany języka mimo że takowa występuje w orginalnej instrukcji.Nie wiem jak się do tego zabrać mimo że próbuje na wszystkie możliwe sposoby
  • Helpful post
    Lucjan52
    Level 27  
    Nie znam na pamięć oprogramowania w tym modelu, ale musisz znaleźć w ustawieniach opcję "Schprache" Zdarzało się ze Niemcy z racji swego szowinizmu nie zamieszczali możliwości zmiany języka.
    jerry47
    Level 10  
    Dzięki za zangażowanie,ale niestety nie ma takiej opcji.Trzeba się pogodzić z tym co się ma.Pozdrowienia :D
    ihrh
    Level 2  
    Lucjan52 wrote:
    W warunkach domowych nie do zrobienia. Ale na pewno jest możliwość zmiany na angielski.

Bzdura, wystarczy ściągnąć i przeczytać instrukcję obsługi - menu>9209 - język polski.
    zybex
    Helpful for users
    Być może już autor tematu nie ma tego telefonu, bo w końcu pytał o to niemal 2 lata temu.
    Ps. Ihrh, Jak ty wyszukałeś takie stare pytanie?
    oscar2000
    Level 34  
    ihrh wrote:
    Lucjan52 wrote:

Bzdura, wystarczy ściągnąć i przeczytać instrukcję obsługi - menu>9209 - język polski.
    jak byś wiedział to byś nie pisał bredni .... w wersji niemieckiej nie ma polskiego są za to inne języki ... więc nie odgrzewaj starych kotletów autor pisał że nie ma polskiego bo nie ma polskiego w niemieckiej i to nie tyczy się tylko siemensa ale i też philipsa i innych marek i tylko wgranie nowego firmware to może wyleczyć ....
    ihrh
    Level 2  
    zybex wrote:
    Być może już autor tematu nie ma tego telefonu, bo w końcu pytał o to niemal 2 lata temu.
    Ps. Ihrh, Jak ty wyszukałeś takie stare pytanie?

zybex, być może autor już nie ma tej bazy, ale ja mam i właśnie szukałem w google i w ten sposób "wyszukałem", w końcu ściągnąłem sobie instrukcję i włączyłem język polski i odpisałem tu o takiej opcji, myślę iż byłem pomocny...

oscar2000, chętnie wierze Ci że są wersje, w których nie da się włączyć polski, w mojej wersji się udało, nie wiem czy jest niemiecka czy angielska czy jeszcze jaka inna, bo nic nie piszę na bazie, a miała ustawiony niemiecki w menu, więc go przestawiłem sobie i to nie są jakieś brednie. Autor w tytule tematu pyta "Jak zmienić język w telefonie Gigaset AS140?" Odpowiedź brzmi Menu>9209 lub ściągnij instrukcję. Tyle.
    Instrukcja do AS140:
    Attachments:
    jerry47
    Level 10  
    Witam wszystkich i dziękuję za odpowiedzi. Faktycznie nie mam już tej bazy,ale w tym egzemplarzu było 12 języków oprócz jęz. polskiego.Jeszcze raz wszystkim dziękuję :sm9: