Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Relpol
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

mercedes 190 nie pali na benzynie

grzesgrab73 08 Mar 2009 21:50 4295 3
  • #1 08 Mar 2009 21:50
    grzesgrab73
    Poziom 10  

    witam
    mój problem polega na tym ze auto chodzi perfekt na gazie ale od ponad roku nie chodziło na paliwie, wtryskiwacz pomocniczy działa ten podpięty do kolektora dolotowego ale na rozdzielaczu nie ma ciśnienia nie wiem czego, pompa paliwa nówka filtr także paliwo dochodzi do rozdzielacza ale ciśnienie na wylotach przewodów do wtrysków jest zerowe proszę o pomoc nie sprawdzałem jeszcze przekaźnika i bezpiecznika za akumulatorem. Który element odpowiada za ciśnienie na rozdzielaczu? albo może ktoś miał już taki problem.

    0 3
  • Relpol
  • #2 09 Mar 2009 09:20
    mariusz83x83
    Poziom 20  

    Obstawiam że masz wtrusk mechaniczny kiesyś robiłem coś podobnego w audi 100 i tam też na gazie chodziło a na benzynie nie okazało się że zaworek główny w rozdzielaczy sie zawiesił ten co reguluje nim przepustnica w obudowie siltra powietrzajeśli chodzi lekko bez oporów to może być wina tego zaworka jesli ma opór w kierunku zaciąganego powietrza to działa więc inna przyczyna o ile takowe rozwiązanie jest u ciebie w aucie

    0
  • Relpol
  • #3 09 Mar 2009 14:05
    grzesgrab73
    Poziom 10  

    uwaga mercedes odpalił ale ma tylko wolne obroty każda próba dodania gazu kończy się gaśnięciem auta mniemam ze jest to taki zawór elektryczny na boku rozdzielacza dwupinowy który odpowiada za wysokie obroty i to chyba on jest zepsuty ale nie mam 100% pewności pomocy!!!

    0
  • #4 09 Mar 2009 14:30
    emeryt2
    Poziom 42  

    Masz odpowiedz w drugim temacie. Ale mieszasz.

    0