Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Pralka Bosch WAE 20460pl - drgania pralki

wilu1 09 Mar 2009 09:37 4818 6
    wilu1
    Level 10  
    Witam, niedawno zakupiłem i ustawiłem pralke bosch wae20460pl, wsyztsko wg instrukcji czyli wypoziomowałem, dokręciłem nakrętki, a przy wirowaniu pralka zaczyna "tańczyć", czy ma ktoś jakąś radę by temu zapobiec? z góry wielkie dzięki.
    dariusz dubinski2
    Level 14  
    A czy odkreciles zabezpieczenia bebna?
    wilu1
    Level 10  
    a mógłbyś przybliżyć gdzie i jak to mam zrobić, bo w zasadzie to nic takiego nie robiłem, ale czy jest to wymagane, bo przecież gdyby bęben był zablokowany to chyba pralka nie mogłaby wogóle pracować!?
    dariusz dubinski2
    Level 14  
    Z tylu pralki powinny byc jakies nakretki lub cos w tym rodzaju, ktore przytrzymuja obudowe bebna tak zeby w czasie transportu nic sie nie uszkodzilo! Zajrzyj do instrukcji i na pewno na samym poczatku bedzie pisac, ze trzeba odkrecic zabezpieczenie bebna! A co do tego czy jest to wymagane to wrecz jest to niezbedne!!! Beben bedzie sie krecil bo to zabezpieczenie podtrzymuje tylko zbiornik (obudowe bebna).
    ROBSON33
    Admin of household appliances group
    Pełny opis znajduje się w instrukcji obsługi a wymagane jest a nawet konieczne
    wilu1
    Level 10  
    dzięki wielkie za podpowiedzi, będę działał zaraz po pracy, mam nadzieję że to będzie to.. pozdrawiam
    TomekCarlos
    Level 26  
    I nie zapomnij po odkręceniu śrub blokady wyjąć tych czterech białych, plastikowych tulejek dystansowych, inaczej bedzie ci zbiornik o nie uderzał podczas wirowania.