Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

VW Golf II 89r 1.3 kat. Miekki pedał hamulca

Ralw 11 Mar 2009 12:44 4772 4
    Ralw
    Level 10  
    witam! Posiadam golfa II z dosc wkurzajaca usterka. Mam nadzieje ze ktos bedzie mi wstanie pomóc.
    Probrem polega na tym ze mam miekki pedał hamulca. Hamulce łapią dopiero pózno i słabo. Mam tak od kupienia auta. wymieniłem wszystkie klocki i bębny tarcze mam w stanie dobrym. Mysle ze to moze byc winna zapowietrzonego układu hamulcowego?? czy jakis inny powód? Znalazłem te odpowietrzniki (chyba) taka gumka nałozona na taki wystajacy dziubek. Ale co teraz zrobic aby otworzyc przewód??
    Z góry wszystkim dzienki!
    Michu10
    Level 32  
    Kolego masz doświadczenie czy sam praktykujesz sobie zabawy z układem hamulcowym?
    Ralw
    Level 10  
    Doswiadczenie mam takie nijakie;) siedze z ksiazka servisowa i czytam. Z tego co czytałem to odpowietrzanie to nic trudnego. ale nieche nic urwac... Mam te odpowietrzniki wiem w jakiej kolejnosci sie odpowietrza. Ale niewiem jak otworzyc te odpowietrzniki??
    Venarnarco
    Level 13  
    Najprościej poproś kolegę niech wsiądzie do samochodu i pompuje hamulcem jak pedał będzie twardy odkręcaj odpowietrznik aż pójdzie powietrze i płyn, dokręć kolega pompuje i odkręć itd.
    Tak powtarzasz kilka razy aż nie będzie powietrza, dopasuj dokładnie klucz do odpowietrznika najlepiej oczkowy.
    Taka rada auto ma trochę lat płyn hamulcowy dobrze by było wymienić. Najpierw spróbuj poluzować wszystkie odpowietrzniki może być tak ze któryś się ukręci i będziesz musiał wymienić cały cylinderek.
    Ralw
    Level 10  
    No dzienki juz znalazłem kolege co mi pomoze. wymienie cały płyn. Dzienki za pomoc!