Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Nagłośnienie chóru

Kajetan Bonk 18 Apr 2004 17:36 2322 5
    Kajetan Bonk
    Level 11  
    Mam problem , a mianowicie w piątek mam nagłośnić chór (tylko jest problem bo nie posiadam odpowiedniego sprzętu , ale do piątku nic nie kupię) , więc tym co mam muszę to jakoś zrobić . Sprzęt do mojej dyspozycji to : mikrofony: 2x pojemnoścowy YOGA, i trochę dynamicznych Shure 1xSM58 , 1xPG58, 1x C607, i jakiś starszy shure, jakieś Carol, Sekaku, Alphard, kolumny mogę mieć : produkcji własnej na alphard(160 W na stronę , 3 drożne ) , lub JBL (500W), końcówkę 2x100W LDM, lub 2x500W Polmuza, mikser LDM PSMC-16/2 , i jakiś equalizer, i to byłoby tyle. Bardzo proszę o propozycje jak to nagłośnić (ma to być w niewielkim kościele). Z góry dziękuję .
    Jon-X
    Level 28  
    jeśłi chór jest głośny to nie potrzeba mu nagłośnienia - szczególnie że to niewielki kościół, a mikrofony to już doświadczalnie... zresztą skoro to małe pomieszczenie to nie wiem czy tam potrzebujesz 2x500W. Lepiej poproś kogoś o pomoc, bo dobór sprzętu to jedno a jego użycie to drugie. Powodzenia
    User removed account
    User removed account  
    User removed account
    Level 1  
    Kajetan Bonk
    Level 11  
    Mogę dysponować jednym i drugim . Czy znam się na kręceniu ?? nie wiem , żadnego wykształcenia w tej dziedzinie nie mam, ale mam słuch. Zazwyczj ludzie się o mnie pozytywnie wypowiadali i dziwili sie że na takim sprzęcie dało się to tak zrobić. Jestem początkujący w tej dziedzinie i chciałbym się coś dowiedzieć na temat nagłaśniania różnego rodzaju imprez jeśli byście mogli to poradźcie coś . Sprzęt nie jest mój, mam dostęp do sprzętu gminnego ośrodka kultury , tylko że tam nie ma osoby która by się na tym znała.
    User removed account
    Level 1