Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Sterowniki do VIA AC'97 Enhanced Audio Controller PCI.

12 Mar 2009 11:36 36744 9
  • Poziom 23  
    Witam. Mam problem z odnalezieniem poprawnych sterowników do audio
    z strony producenta wywala mi jakiś błąd i nie chcą się zainstalować proszę o pomoc z kąd pobrać odpowiednie stery.
    Dane kompa:

    Właściwości płyty głównej
    ID płyty głównej 12/24/2004-KM266-8235-6A6LYB09C-00
    Nazwa płyty głównej Biostar M7VIG (Pro)


    VIA AC'97 Enhanced Audio Controller PCI.
  • Poziom 43  
    Cytat:
    ...wywala mi jakiś błąd...

    Napisz jaki, czy mamy zgadywać ?!
  • Poziom 23  
    Pobrałem stery pod xp bo taki mam system, wgrałem i nie stety nic się
    nie zmieniło nadal brak dźwięku może jeszcze jakieś sugestie ?

    Urządzenia PCI
    Magistrala 1, urządzenie 0, funkcja 0 NVIDIA GeForce 7600 GS [NoDB]
    Magistrala 0, urządzenie 10, funkcja 0 Realtek RTL8139 Fast Ethernet Adapter
    Magistrala 0, urządzenie 18, funkcja 0 VIA 10/100 Fast Ethernet Adapter
    Magistrala 0, urządzenie 17, funkcja 5 VIA AC'97 Enhanced Audio Controller
    Magistrala 0, urządzenie 1, funkcja 0 VIA AGP Controller
    Magistrala 0, urządzenie 16, funkcja 3 VIA USB 2.0 Enhanced Host Controller
    Magistrala 0, urządzenie 17, funkcja 0 VIA VT8233A/VT8235 PCI-ISA Bridge
    Magistrala 0, urządzenie 17, funkcja 1 VIA VT82C571 IDE Controller
    Magistrala 0, urządzenie 0, funkcja 0 VIA VT8378 UniChrome KM400 Chipset - System Controller
    Magistrala 0, urządzenie 16, funkcja 0 VIA VT83C572 PCI-USB Controller
    Magistrala 0, urządzenie 16, funkcja 1 VIA VT83C572 PCI-USB Controller
    Magistrala 0, urządzenie 16, funkcja 2 VIA VT83C572 PCI-USB
  • Poziom 43  
    Mamy rozumieć,że sterownik zainstalował się poprawnie, w Menedżerze urządzeń brak wykrzykników ? Panel sterowania - dźwięki i urządzenia audio - zakładka audio, domyślne urządzenie co masz wybrane ? Sterowniki do chipsetu również zainstalowałeś ?
  • Poziom 23  
    Owszem sterownik zainstalował się bez problemu lecz nadal w menedżerze jest wykrzyknik. Stery z strony producenta ściągałem i próbowałem instalować wtedy właśnie wywalało mi jakiś błąd i odsyłało do
    wpisu windows czy coś takiego.
  • Poziom 23  
    W końcu poszło wgrałem poraz kolejny "CI9739_512_WINXP" ze strony producenta sterowniki nie przeszły testów zgodności z XP mimo to kontynuowałem i pojawiła się fonia, mimo to że wcześniej również próbowałem je wgrać bez rezultatu. Wszystkim zainteresowanym bardzo dziękuję za pomoc.