Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Simens HiPath 3550 v4.0 i DISA

jarkem 12 Mar 2009 12:09 1931 4
    jarkem
    Level 16  
    Witam! Jak wykonać w Siemensie 3550 DISE, czy jest ona juz wbudowana, czy należy dołaczyć dodatkową karte... W dokumentacji są tylko ogólne informacje na ten temat, ale nadal szukam odpowiedzi...
    amfi_amf
    Level 16  
    musisz miec evm-a, nakladke na procesor
    bulba1
    Level 24  
    albo karta jak pisze mój przedmówca, albo mozna np. na EAR podłaczonego do portów analogowych
    jarkem
    Level 16  
    Znalazłem karte EVM, ale ni jak nie pasuje do złącz na płycie... Wnioskuje, ze chyba dopiero od jakieś wersji pasuje, bo ja mam płyte HiPath 3550 v4.0?
    PS. Mozliwe ze płyta Hipatha 3550 ma takie wejście, bo akurat testuje Hipatha 3350 i nie ma możliwości podłaczenia EVM... Zakładając ze podłącze EVM do płyty 3550 to jak to skonfigurować, zeby to zadziałało?
  • Helpful post
    Jack14
    Level 38  
    Jeśli masz taką kartę to pasuje bez problemu.

Simens HiPath 3550 v4.0 i DISA

ps

EVM programujesz za pomocą tej samej aplikacji co centrale.
    Samo włożenie karty nie wystarczy pewnie konieczne będzie jeszcze załadowanie nowego softu i języka PL.
    Dobrze radzi kolega "bulba1" lepiej pomyśl nad zewnętrznym urządzeniem bo sam sobie z tym nie poradzisz.

Pozdrawiam.

Jeśli nie ma na twojej karcie gniazda do instalacji karty EVM to znaczy, że masz jeszcze starą CBCC S30810-Q2935-A201 i wówczas pozostaje Tobie jedynie rozwiązanie zapowiedzi na zewnętrznym urządzeniu.