Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

SE K800i Po Updacie nie działa.

14 Mar 2009 14:15 4143 53
  • Poziom 15  
    Witam!

    Użyłem Programu Update Service, postępowałem zgodnie z instrukcją obsługi i na koniec po zainstalowaniu K800 VFE LIVE 2CDA102511/130 telefon informuje żeby włożyć poprawną kartę SIM. Karta jest sprawna( sprawdziłem ją w innym telefonie).

    Telefon jest z Vodafone(UK) a karta jest z Movistar(Hiszpania).

    Nie znam się na telefonach, więc jak jeszcze jakieś informacje potrzebne na temat telefonu to piszcie.

    Wielkie Dzięki.
  • Pomocny post
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Teraz trzeba poprostu sciagnac simloka
  • Poziom 15  
    Po Updacie simlock-a trzeba ściągać znowu?
  • Pomocny post
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Tak bo jezeli byl sciagany przez patch to kazde wgranie nowego oprogramowanie przywraca go
  • Poziom 15  
    Uu. Ale syf..

    To jest jakiś patch?
  • Pomocny post
    Moderator - GSM
    Tak. Jak masz cid 52 to sam se sciagniesz bez kłopotów jak 53 to musisz dodatkowo miec karte na która jest simlock aby go zdiac.
  • Poziom 15  
    Jak sprawdzić jaki cid mam?
  • Warunkowo odblokowany
    zanies do serwisu bo zara calkiem ubijesz
  • Poziom 15  
    mhm.

    Skąd ja serwis tutaj znajdę?

    Mieszkam w Hiszpanii i tylko mam sklepy Vodafone i Movistar.
  • Pomocny post
    Poziom 36  
    Oj bez przesady że zaraz ubije, jak się zna na darmówkach to nie ubije go łatwo, ściągnij sobie program xs 3.2 kliknij connect, wyłącz telefon, wyjmij, włóż baterie i podłącz telefon z wciśniętym c i pokaż log co się wyświetli
  • Poziom 15  
    15:15:56| Executed on Microsoft Windows XP
    15:16:04|
    15:16:04| Attempting to open the interface...
    15:16:04|
    15:16:04| TURN OFF PHONE!
    15:16:04| Hold 'C' button on phone and connect phone NOW.
    15:16:04| You have 30 seconds...
    15:16:04|
    15:16:12| Baseband ID: 9900
    15:16:12| Protocol Version: 3.1
    15:16:12| Warning: IMEI name does not match GDFS name (IMEI:NULL GDFS:K800)
    15:16:12| ...using GDFS name
    15:16:12|
    15:16:12| Profiling SEMC phone...
    15:16:12| Platform: DB2020
    15:16:12| OTP CID: 51
    15:16:12| EROM CID: 53
    15:16:12| EROM Color: Red
    15:16:12| IMEI: 35908801xxxxxx
    15:16:12| Phone ID: K800
    15:16:12| Region: VFE_LIVE_2
    15:16:12| CDA: CDA102511/130 R4A
    15:16:12| Firmware Version: R8BF003
    15:16:12| EROM: R3A022
    15:16:12| Ready for operation!

    SE K800i Po Updacie nie działa.

    Karta SIM musi być w telefonie, ponieważ jest w innym.
  • Pomocny post
    VIP Zasłużony dla elektroda
    No to masz cida 53 nic sam w domu bez orginalnej karty nie zrobisz jedynie serwis
    I na tym mozna zakonczyc ten temat
  • Poziom 13  
    Przez update softa masz teraz cid53 zwykłym kablem nic nie zrobisz, patcha nie da się wgrać. Serwis lub kupno boxa.
  • Poziom 15  
    Nie ma opcji Unerase? :P

    tutaj piszą że da się unlockować z cid53 :https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic998881.html
  • Pomocny post
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Kup sobie kredty do criusera suprema koszt 60zl i zrobisz sobie loka z tego cida
    bo w tamtym temacie pisze ze trzeba posiadac boxa
  • Poziom 15  
    Meesiek nic nie mówi o box-ie

    Cytuje:
    Przygotowanie do unlocka:

    • Włączyć telefon i podłączyć go pod kompa tak żeby zainstalowaly się stery od modemu
    • Przyszykowac karte operatora sieci w jakiej fon biega obecnie
    • Wyłączyć fona i podłączyć go na nowo z klawiszem „c” tak żeby można było zrobic „identify” gdyz nalezy sprawdzic czy setool obsluguje dana wersje softu w fonie i czy mamy wszystkie pliki „Rest” do danej wersji softu w fonie jeśli nie to ściągamy z suportu(jeżeli do danej wersji softu która jest obecnie w fonie nie ma wogole plikow Rest to fleszujemy telefon inna wersja softu taka do której mamy pliki Rest jednoczesnie robiąc unlock za jednym razem)



    Procedura unlocka:

    1. sprawdzic jaki model fona trzymamy w rece i wybrac dany model z listy w setoolu

    2. dobra smigamy tera do zakładki „setting”(dla mniej wtajemniczonych tzn ustawienia)


    3. obowiązkowo zaznaczamy ptaszkami takie opcje jak „signed mode” oraz „enable alternative security bypass”

    4. do ściągnięcia smoka należy dodatkowo zaznaczyc ptakami takie opcje jak „unlock after flash” oraz „complete phon after flash”

    5. wracamy do zakładki „semc” i dodajemy pliki do flesza tj.” main” oraz”fsimage” czasami może się zdążyć ze do zrobienia customizacji musimy przy wgrywaniu flesza dołożyć odpowiedni plik „custpack”, ale ja daje tylko glowny flesz i polak

    6. wciskami guzik „flash”

    7. w pewnym momencie program poprosi nas o odlaczenia fona kaze nam włożyć karte operatora i włączyć telefon oraz podłączyć go pod kabel

    8. setbol sam go znajdzie na odpowiednim porcie po czym kaze odłączyć nam telefon i podłączyć na nowo ale już w trybie serwisowym tzn z klawiszem „c”

    9. należy pamiętać o trzymaniu klawisza „Ce” przy każdym resecie fona

    10. teraz zaleznie jakiej wersji setbol się uzywa jeśli już ta poprawiona to telefon sam zrobi gdfs-y natomiast jeśli to wczesniejsza to po calej operacji kiedy będzie chci8eli włączyć fona to na wyświetlaczu pojawi się na komunikat mniej wiecej tego typu”blad konfiguracji skontaktuj się z operatorem” co oznacza brak zrobionej customizacji

    11. wyjmujemy karte i wylaczamy telefon.idziemy do zakładki „settings” i zaznaczamy tylko dwie opcje”signed mode” oraz „complete after flash” i wracamy do zakładki gdzie wybiera się pliki do fleszowania telefonu

    12. w okienku w którym znajduja się pliki z fleszem usuwamy je tak aby było ono puste po czym wciskamy „flash”

    13. telefon sam automatycznie zrobi nam customizacje gfs-ow i na 100% telefon będzie działał oraz będzie bez locka

    14. sprawdzone na kilkunastu już sztukach

    15. ZYCZE UDANEGO SCIAGANIA LOCZKÓW 
  • Pomocny post
    Moderator - GSM
    To masz opis pod boxsa.
    Tu za free http://se-center.info/showthread.php?t=108757
    ale bez oryginalnej karty nic nie zrobisz.
  • Poziom 15  
    Vodafone Uk i Spain się różnią? Ponieważ włożyłem karte Vodafone ESP i nie działa.
  • Pomocny post
    Moderator - GSM
    Zamów sobie kartę testowa motoroli dzięki niej będziesz mógł wejść w menu i od plaić executora.
  • Poziom 15  
    Spróbuje użyć Tego sposobu lub Tego więc prosiłbym o pomoc. Jak zadziała to dobrze jak nie to trudno pójdę do jakiegoś punktu żeby to zrobili.

    Więc prosiłbym o pomoc.

    I jak już pytałem: jest różnica między Vodafone UK i ESP?
  • Pomocny post
    Moderator - GSM
    Anndreee napisał:
    I jak już pytałem: jest różnica między Vodafone UK i ESP?

    Zapewne jakaś jest .
    1 pierwszym sposobem nie zrobisz bo nie masz boxsa a ni oryginalnej karty na simlocka badz też karty testowej motoroli.
    2 sposobem zrobisz ale tak jak pisałem wcześniej musisz mieć odpowiednia karte.
  • Poziom 15  
    Gdzie tą karte kupić i za ile?
  • Pomocny post
    Poziom 18  
    Kup sobie kredyt supreme i lock zejdzie na stałe. Po co mu karta testowa skoro nie ma setoola? Odpali executora i co dalej ma zrobić darmowka? Swoją drogą skoro zrobił update seusem to normalne że cid53 ;)
  • Poziom 15  
    Gdzie te Kredyty kupić? Kosz 14E?

    Dodano po 5 [minuty]:

    Br0k3R napisał:
    Po co mu karta testowa skoro nie ma setoola? Odpali executora i co dalej ma zrobić darmowka?


    Mam SETools ale nie bardzo wiem jak się używa, i jak możecie podać link lub uploadować jakąś normalną wersje,(bo mam jakieś dziwne wersje lite), to byłbym wdzięczny.
  • Pomocny post
    Moderator - GSM
    No masz lite bo do pełnej wersji musisz miec boxsa.

    Dodano po 5 [minuty]:

    Br0k3R napisał:
    Cytat:
    Po co mu karta testowa skoro nie ma setoola? Odpali executora i co dalej ma zrobić darmowka?

    To http://se-center.info/showthread.php?t=108757
    @Anndreee zajżyj na stronę crusiera tam powinieneś kupić loga albo szukaj w necie.
  • Poziom 15  
    Taniej wyjdzie samemu ściągnąć Simlocka czy zanieść do punktu i za 20E ściągną?
  • Pomocny post
    Moderator - GSM
    Samemu raczej Taniej ale jak masz możliwość to daj do serwisu i będziesz miał pewność.
  • Pomocny post
    VIP Zasłużony dla elektroda
    tylko ze jak kupisz logi suprema to sciagniesz na stale i pozniej czy bedziesz robil aktualizacje czy cokolwiek simloka nie bedzie.
    Pojdziesz do serwisu zaplacisz 20E to bedzie to sciegniete po patchu tak jak teraz wiec kazda ingerencja w oprogramowanie moze przyworcic simloka.
    Wybor nalezy do ciebie
  • Poziom 15  
    A ile te logi kosztują?

    Jest jakaś komplikacja przy ściąganiu?
  • Pomocny post
    Poziom 18  
    Na allegro logi są po 65 zł dostępne od ręki (fingusio je sprzedaje więc pewnie znajdziesz jego ofertę w dziale gsm bazar)