Nie lepiej kupiæ obudowê now±?
Albo jka juz tak bardzo chesz to odklej to szkie³ko os³aniaj±ce, i zamaluj farb±/markerem lub wstaw kawa³ek czarnej folii tam ;] i naklej szkie³ko nie powino byæ widaæ ;p
Mia³em tak± e50, ale nie wpad³em na pomys³ ¿eby usun±æ to logo xD
W sumie to tak bardzo nie przeszkadza... Mam jedn± e50 do naprawy na stanie i... to szkie³ko jest chyba przyklejone dosyæ dobrze, nie chcê urwaæ go, ale chyba bêdziesz mai³ problem z odklejeniem go xD
Lepiej kup now± obudowê, albo.. taki WT, zamaluj to szkie³ko na czarno (to by³ g³upio ¿art xD <freak>)
sory ze z innej beczki temat ale mam pytanie dotyczace klejów jakie sa u¿ywane w telefonach. Czy nie wiecie jak sie nazywa ten klej którym jest np. przyklejona klawiatura do obudowy w motoroli v3r ? itp. ? z góry dzieki
Bzdura, szkie³ko os³aniaj±ce kamerê jest klejone na ta¶mê dwustronnie klej±c±, brand jest naniesiony od wewnêtrznej strony. Zdjêcie szkie³ka jest mo¿liwe bez rozkrêcania obudowy, ale trzeba siê postaraæ, mo¿na przygrzaæ delikatnie suszark± nie hot airem, by klei pu¶ci³ i podwa¿aæ po kawa³ku kart± od bankomatu. Brand jest namalowany, lub naniesiony technik± która nie pozwala na bezinwazyjne usuniêcie - bynajmniej w tej e50 co ja mam. Jak chcesz to pozostaje zdrapanie i pomalowanie we w³asnym zakresie, b±d¼ wymiana z innej obudowy.
Mam Ci przes³aæ filmik jak zdemontowa³em u siebie szkie³ko?
Jak bêdziesz mia³ oryginalne szkie³ko polecam podobnie jak by³o przykleiæ na ta¶mê dwustronnie klej±c±, kropelka i inne superkleje mog± zostawiæ trudne do usuniêcia b±d¼ trwa³e ¶lady. We¼ wyka³aczkê b±d¼ jak±¶ plastikow± szpatu³kê kostkê do gry na gitarze, star± kartê sim, przecie¿ wokó³ szkie³ka jest guma i kombinuj delikatnie i z wyczuciem, zreszt± i tak orangowe logo mo¿esz spisaæ na straty.
A jak wy¿ej napisa³em szkie³ko klejone na ta¶mê, jak chcesz u³atwiæ sobie sprawê, pogrzej z umiarem suszark± szkie³ko, aaa i jak je zdemontujesz nie bêdzie ¿adnej os³onki na kamerkê.
Postaram siê wrzuciæ na dniach. Dzi¶ nie mam czym utrwaliæ tego skomplikowanego wyczynu .
Nie jestem zapalonym filmowcem, ale filmik jest, robiony aparatem. Logo ju¿ ³atwo odchodzi, bo odklei³em je n-ty raz. Jak we¼miesz co¶ czym dobrze podwa¿ysz poradzisz sobie, tylko odradzam wszelkie metalowe no¿yki itd.