Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Fiat Punto BLAUPUNKT CC CANCHECK

termit_zg 15 Mar 2009 17:54 7120 3
    termit_zg
    Level 2  
    Trochę poczytałem tematów na temat linii CAN i mam kilka pytań.

1. Czy w aucie w którym nie jest pociągnięta linia CAN do radia, wystarczy wyprowadzić odpowiednie dwa kabelki i radio, które wymaga linii CAN będzie działało czy jest w jakiś "sparowane" z bodycomputerem?

2. Do radia było próbowane wgranie innego flasha przez znajomego, który jedno radio juz w ten sposób zrobił, lecz po wpięciu radia do auta dalej wyświetla się napis CANCHECK. Ma może ktoś jakiś wsad który usuwa tą blokadę?

Dodam że mam potrzebny do uruchomienia radia kod i książeczkę :)
  • Helpful post
    damiancz
    Moderator of Car Radios
    1. Nie jest sparowane powinno działać z każdym FIATem który ma wyprowadzone odpowiednie sygnały i włączoną funkcję radia.

2. Zazwyczaj jest to wykonalne ale regulamin jest dla wszystkich jeden.
    A i ten kto wie jak , za coś musi kupić chleb. ;)
  • Helpful post
    waldi58
    Level 24  
    W wiekszości radia tego typu można ustawić w wersji bez can ale trzeba od razu powiedzieć że pewne problemy i tak pozostaną tzn radio wyłączy się samo po 20 minutach i trzeba go na nowo załączyć. Radio w takim stanie jeśli podłączy sie do instalacji z canem automatycznie odblokuje w sobie sieć can i znowu nie będzie można go odpalić .
    Tomek Włodarczyk
    Service technician RTV
    Powyższe wypowiedzi temat wyczerpują, a zwracam też koledze uwagę, że punkt 14 regulaminu wyraźnie mówi, że przed napisaniem nowej wiadomości należy skorzystać z wyszukiwarki lokalnej a temat ten był poruszany wielokrotnie. Proszę używać funkcji Szukaj. Zamykam.