Kolejne pytanie ,jak z wibracjami ? bo tu silnik (miska) robi też za ramę, wiem że nawet dobrze wyważony i zaprojektowany silnik troszkę drga
mój andrychowski silnik trzęsie cała rama :/

Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over therepiotrbpm wrote:Kolejne pytanie ,jak z wibracjami ? bo tu silnik (miska) robi też za ramę, wiem że nawet dobrze wyważony i zaprojektowany silnik troszkę drgamój andrychowski silnik trzęsie cała rama :/
gromleon wrote:Jak to nie musimy, zwykłego ciągnika też nie musisz tylko potem na drogi publiczne tym nie wyjedziesz tak samo jak i tym pojazdem .
piotrbpm wrote:lucaszenko dało by rade zobaczyć coś z ich stajni?
prez8s wrote:One mają taki regulator (odśrodkowy) w pompie tyle że działa on w małym zakresie i jest raczej po to żeby obroty biegu jałowego były stabilne.
Ale przykładowo ursus 330 tego nie ma i jakoś to nie przeszkadza, wajchą przy kierownicy zwiększa sie gaz i po problemie.
niutat wrote:
A gdzieś Ty takie rewelacje wyczytał :?
DIZZI wrote:Jest tylko jedna mała wada silników od osobówek
nie mają pompy wtryskowej stacjonarnej ..
Stacjonarna pompa..
harnasx wrote:DIZZI wrote:Jest tylko jedna mała wada silników od osobówek
nie mają pompy wtryskowej stacjonarnej ..
Stacjonarna pompa..
Coś się koledze pomyliło - bo co to niby jest pompa stacjonarna ??
Stare mercedesy miały taką pompę o jaką Ci chodzi (ale nie stacjonarną )![]()
Trochę nowsze ciągniki też nie mają takich pomp o jakie Ci chodzi - chociażby c360 3P, nie wspominając już o współczesnych maszynach gdzie zagnieździł sie na dobre Common Rail
Quote:Wracając do tematu to w samochodach osobowych jest z tym troszkę inaczej tu regulator odśrodkowy jest po to aby zapewnić stabilne
obroty biegu jałowego i regulacja jest w bardzo wąskim zakresie i
im bardziej silnik słabnie to trzeba mocniej wciskać pedał gazu
ale i jest na to sposób w nowszych modelach samochodów jest to
tempomat wynik działania jest podobny do działania regulatora obrotów
w pompie "stacjonarnej" tak jak ją nazywam .
harnasx wrote:Chciałbym jeszcze zapytać o blokadę mechanizmu różnicowego - pisałeś jak to zrobiłes ale gapię się na twoje fotki i nie mogę tego zobaczyć![]()
Biję się z myślami jak to zrobic w wynalazku który projektujei Twój "patent" byłby mi pomocny tylko właśnie nie mogę nic a nic zobaczyć ani "zębatek" ani ich "sterowania" - zrobiłeś to za pomocą dzwigni/linki/hydraulicznie - jak masz jakieś fotki to wklej proszę