Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Na wyświetlaczu Euroster 2006 napis OFF

arci36 16 Mar 2009 23:31 12508 8
    arci36
    Level 12  
    Posiadam regulator temperatury Euroster 2006 TX ( sterowanie drogą radiową ) podłączony do pieca Immergas. Sterownik pracował 3 miesiące. W dniu dzisiejszym sterownik zaczął dziwnie się zachowywać. Na wyświetlaczu zamiast temperatury widać coś w rodzaju OFF, nie ma zaprogramowanych godzin pracy i nie działają przyciski. Po resecie i wymianie baterii to samo, nie można ustawić nawet zegara ( choć sam czas odlicza ). Co to może być? Regulator wyłączył się do jakiegoś stanu czuwania, czy zepsuł się?
    A-Mail
    Level 22  
    A może ten napis to Low? a zresztą nieważne w istrukcji na wszystkie problemy zalecają wymienić baterie na nowe, może się to zdarzyć w tych orginalnie wsadzonych w regulator, kto wie jak długo na półce lażały
    Pt47
    Level 13  
    Czasami pomaga zmiana kodowania, masz to w instrukcji, jeśli nie to reklamacja.
    supermario_x
    Level 12  
    Ja mam trochę inny typ regulatora i w nim pod klapką obok pojemnika z bateriami jest przełącznik trójpołożeniowy do wyłączania i zmiany trybu pracy grzanie albo klimatyzacja .Spróbuj tam zajrzeć ,może przy wymianie baterii zmieniłeś jego ustawienie
    rage
    Level 11  
    Witam,mam ten sam problem.jak zmienic to kodowanie?
    rage
    Level 11  
    Rozwiązanie głównego problemu:
    1. zmieniasz zworke z grzenia na chlodzenie
    2. reset.
    3. zmiana z powrotem na grzanie.
    4. reset.
    piomich
    Level 11  
    Miałem ten identyczny problem w swoim Euroster 2006 i po zastosowaniu rozwiązania podanego przez "rage" sterownik wrócił do normalnej pracy.
    Dzięki bardzo, a już myślałem że trzeba będzie kupić nowy sterownik.
    boodix
    Level 1  
    Trzeba przywrócić do ustawień fabrycznych o których nie ma mowy w instrukcji dołączonej do urządzenia:

12. PRZYWRACANIE USTAWIEŃ FABRYCZNYCH
    1. Przycisnąć jednocześnie przyciski HOLD oraz + i trzymając je wcisnąć przycisk RESET.
    2. Zwolnić wszystkie przyciski.
    3. Wcisnąć dwa razy przycisk HOLD i ponownie RESET.