Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Autoalarm TYTAN DS400 / CAN-Proszę o radę - prealarm

troter 18 Mar 2009 18:53 6266 3
Optex
    troter
    Level 10  
    Witam wszystkich
    Zamontowano mi w autoryzowanym serwisie autoalarm TYTAN DS400 / CAN,
    z czujnikiem mikrofalowym ADM-8 ,którego uruchomienie miało włączac prealarm (3 razy)a dopiero za czwartym razem alarm.Okazało sie jednak w trakcie montażu że ten model alarmu nie ma funkcji prealarmu i czujnik uruchamia od razu alarm właściwy, co jest bardzo kłopotliwe .Czy mógł by mi ktoś doradzić jak zrobić zeby ten czujnik nie uruchamiał syreny,tylko np.dzwięk jaki wydaje alarm podczas uzbrajania,albo czy jest mozliwość zamontowania jakiegoś dodatkowego ,ostrzegawczego sygnalizatora do tego czujnika.Samochód Fiat Linea.
    Pozdrawiam
  • Optex
    Sonix
    Level 20  
    ADM-8 posiada dwa wyjścia niskoprądowe (aktywna masa). Mogą one działać na tej zasadzie że jedno sygnalizuje prealarm, a drugie alarm 'pełny'
    Dodatkowo można ustawić tryb pracy np. 3 zadziałania prealarmu wyzwalają alarm 'pełny'.
    Jeżeli w systemie zainstalowana jest syrenka z zasilaniem sterowana dodatkowo poziomem masy, możesz podpiąć wyjście prealarmu bezpośrednio w sterowanie syrenki, a wyjście 'pełnego' alarmu do wejścia centralki alarmowej.

Jeszcze jedno...

Wyjście prealarmowe tego czujnika ma bardzo krótkie czasy impulsów wyzwalających, nie każda syrenka potrafi wyrobić tak szybkie czasy przełączania
  • Optex
    troter
    Level 10  
    Przypuszczam że tak własnie mam w tej chwili zrobione, lecz ponieważ parkuje samochód pod blokiem to sie nie sprawdza ,ponieważ każde naruszenie strefy chronionej włącza syrenkę.Najlepszym rozwiazaniem było by aby ten czujnik wogóle nie załączał syrenki tylko jakis dzwięk ostrzegawczy z alarmu ,albo z jakiegos dodatkowego sygnalizatora,tylko jak to zrobic.
    Młody Cwaniak
    Level 11  
    Ustawić pierwszą strefe wew. auta i podłączyć do alarmu, a zew. strefe podłączyć do drugiej syrenki najlepiej bez własnego zasilania.pozdrawiam.