Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Kuchenka gazowa Mastercook Wrozamet z serii 3400

Krejzol_3000 19 Mar 2009 21:51 12050 3
    Krejzol_3000
    Level 12  
    Witam,
    mam problem z ww. kuchenką, użytkuję ją od jakichś 12 lat bez większych problemów, lecz niestety ostatnimi czasy zaczęła szwankować, a mianowicie jest problem z trzema(na cztery) elektrycznymi zapalnikami. W tym typie jest jeden przycisk który podaje prąd na wszystkie cztery zapalniki jednocześnie. Wciskając przycisk nie na wszystkich palnikach pojawia się iskra(bądź jest bardzo słaba), jest to zmienne, czasem działa czasem nie. Zauważyłem także, iż gdy palniki są rozgrzane wtedy łatwiej jest je popalić. Dodam, iż wyczyściłem dokładnie zarówno zapalniki jak i palniki.
    Co zrobić? Nie chcę jej wymieniać gdyż poza tym sprawuje się dość dobrze:)
    adamjur1
    Level 41  
    Pewnie przewody podłączające iskrowniki szlag już ze starości ( albo zalania przy kipiących ziemniakch) trafił...
    Pozdr.J.
    andro1977
    Level 2  
    A ja myślę ze to moduł po 12 latkach robi ci psikusy na 1 kwietnia myślę, że to dopiero początek problemów za miesiąc wysiądzie ci drugi iskrownik a za jakiś czas następne. Przyjdzie czas na wymianę moduła na nowy koszt 30 zł. Pozdrawiam
    Krejzol_3000
    Level 12  
    Witam, po rozkręceniu kuchenki okazało się, iż masowy przewód się poluzował. Po dokręceniu śruby wszystko wróciło do normy:) Mimo wszystko dziękuję za posty z podpowiedziami:)