Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

wzmacniacz samochodowy buczenie (podłaczenie)

woldan_kal 20 Mar 2009 10:16 1233 4
  • #1 20 Mar 2009 10:16
    woldan_kal
    Poziom 10  

    Witam

    Podłaczylem wzmacniacz do radia w samochodzie , muzyka gra ale strasznie buczy(zwlaszcza przy wciskaniu gazu) . Wzmacniacz nie ma filtrów. Podłaczony jest bezpośrednio z akuma. Przed wzmacniaczem nie ma nic. Może ktoś poradzi jak to fachowo podłaczyć zeby dobrze grało. Moze jakis filtr zastować.

    Z góry dzieki za pomoc

    0 4
  • #2 20 Mar 2009 10:50
    apajak1988
    Poziom 18  

    Gdzie lecą kable sygnałowe do niego. Pewno w jednym progu z zasilającymi? Pierwsza sprawa to kable sygnałowe nie mogą leżeć obok prądowych. Druga sprawa kabel sygnałowy musi być ekranowany, nie jakiś home made.

    0
  • #3 20 Mar 2009 15:24
    djfiodor
    Poziom 11  

    Bardzo słuszne uwagi kolegi.
    Poza tym:
    Jakie masz radio? Miałem podobny problem na radiu z biedronki :D.
    Wymieniłem je na ALPINE CDE 9846 RM i po odpaleniu samochodu dźwięk mam czyściutki. Na poprzednim sprzęcie silnik było słychać wyraźniej z głośników niż z zewnątrz.

    0
  • #4 20 Mar 2009 20:21
    Czaku89
    Poziom 24  

    Mógłbyś napisać jakim to sprzętem dysponujesz...

    0
  • #5 20 Mar 2009 23:36
    pita1988
    Poziom 28  

    woldan_kal napisał:
    Witam

    Podłaczony jest bezpośrednio z akuma. Przed wzmacniaczem nie ma nic.


    Na sam poczatek to załoz bezpiecznik
    Żeby nie daj Boże atko Ci sie nie sfajczylo przypadkiem

    0
  Szukaj w 5mln produktów