Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Brak niektórych kanałów - TNK

22 Mar 2009 13:23 9880 16
  • Poziom 9  
    Witam. Niedawno uruchomiłem sobie TNK. Przez 2 dni wszystko grało, ale dziś rano znikło mi 7 kanałów z częstotliwości 11393 nie mam pojęcia co sie stało najpierw kilka jakby zwieszek - tylko na tych kanałach - ale tuner sie nie zawieszał tylko obraz przycieło i mogłem przełączyć na cokolwiek innego. Tuner ferdek 7018 UCI. Miał ktoś podobny problem ? Pozdrawiam.
  • Warunkowo odblokowany
    Zmień softa pod conax i sprawdz kartę na innym dekoderze.
  • Poziom 38  
    Tutaj kolega ma ten sam problem z transponderem 11393 :https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1263704.html
  • Warunkowo odblokowany
    Tak ma podobny problem ale DEKODERY się różnią.
  • Poziom 9  
    Kurcze. Myśle dość intensywnie nad problemem i w zasadzie rozważam problem karty. Nie wydaje mi sie żeby to był problem dekodera bądź softu. Soft jest nowiutki: AF7018UCI_CONAX_Nommi_noblue_TSR_E6818_20070525_AUCPCn.auc
    w dodatku dedykowany do TNK, poprawiony i ze strony producenta.
    A nie jestem obcykany w temacie bo niedawno to sobie podłączyłem i też w/g wskazówek.

    Dodano po 2 [minuty]:

    A jakby był ktoś z podobną konfiguracją tzn ten sam tuner i platforma, dałby znać na jakim sofcie to hula. W sumie wgrać chwila i może bym coś wykluczył.
  • Warunkowo odblokowany
    Na częstotliwości 11393 naadawana jest paczka TVN-u.
    Sprawdziłem teraz i sygnał jest normalny TVN I TVN -7 działają.
    Mam kartę nie opłaconą i co do reszty nie wiem ale powinny też działać.
    Problem może być po stronie karty
  • Poziom 9  
    To wstrzymam się z wgrywaniem softu, dam karte niech to sprawdzą a jak coś z nią nie tak to niech wymienią. Dzac4 dzięki za fatyge. Pozdrawiam.

    Dodano po 2 [minuty]:

    Ale troche śmieszne to że akurat ta częstotliwość :D Ta paczka to akurat to co najpotrzebniejsze z TNK

    Dodano po 36 [minuty]:

    Wyczytałem teraz na stronie fergusona:

    Odbiornik zawiesza się i restartuje na TVN'ach. Co zrobić?

    Problem powstał po wprowadzeniu przez TVN nowej usługi MHP. W tym przypadku wymagana będzie aktualizacja odbiornika do oprogramowania 6818 (z dnia 01.06.2007) lub nowszego.

    Prawidłowa kolejność:
    sprawdź czy masz boot w wersji 20.1 - jeśli nie zaktualizuj go najpierw
    zaktualizuj oprogramowanie do najnowszej wersji
    w menu na telewizorze wybierz - przywróć ustawienia fabryczne

    Niby mnie to nie dotyczy, ale u mnie jest boot 16.1 - być może zaktualizować i zrobić w/g wskazówek ?
  • Poziom 16  
    Dlaczego mówisz że ciebie to nie dotyczy? To właśnie ciebie dotyczy kolego masz stary bot. Na początek aktualizacja bota a później softu (najlepiej ze strony producenta wszystko pobierz)
    Niestety fergusony te starsze nie radzą sobie nieraz z paczką tvn. I nieraz zacinają się ale po chwili łapią sygnał odnowa.
  • Poziom 9  
    Kolego wicher44 - półki co to narazie w temacie jestem bardzo świeży. Generalnie każda zabawa z tunerem to dla mnie nowość. Jestem narazie na etapie dowiadywania sie co i na jakiej zasadzie. A myślałem że mnie nie dotyczy bo tam był troche inny problem opisany, ale wezme sie zaraz za aktualizacje boota, zobaczymy czy coś to poprawi. Zaraz pisze co i jak.

    Dodano po 10 [minuty]:

    Dobra boot zaktualizowany. Był 16.1 teraz jest 20.1 i lipa :/ Soft ten co wyżej, nie wiem czy tak samo wgrać go jeszcze raz czy może jakiś inny ?

    Dodano po 7 [minuty]:

    AAAAAA :D odpaliło wziołem jeszcze dałem do ustawień fabrycznych i śmiga. Dziękuje bardzo za pomoc. Nie miałem pojęcia że tyle z tym zabawy.
  • Poziom 16  
    Nie chodziło mi aby cię urazić czy coś ale po prostu chciałem się dowiedzieć po czym stwierdziłeś że to ciebie nie dotyczy? Masz starszy boot a na stronie piszę że musisz mieć nowszy. Niestety nieraz na stronach producentów jest to nie dokładnie opisane. Ale najważniejsze że już wszystko jest ok.
  • Poziom 9  
    Więc znowu ja. Nie che truć ale teraz po zmianie boota wszystko śmiga lux. Tylko TVP1 i TVP2 i tuner sie wiesza. Ręce mi opadają :>
  • Poziom 16  
    Co się dzieję z tvp1 i 2? Włączysz na ten kanał i odrazu ci się tuner wiesza czy po czasie?
  • Poziom 9  
    No góra 5 - 10 sekund najpierw kratki potem zwis i restart
  • Pomocny post
    Warunkowo odblokowany
    Zmień listę programów może być przyczyną.
  • Poziom 9  
    No w zasadzie skończyłem. Działa. Półki co bez problemu. Nie chce za wcześnie chwalić. Po wgraniu boota były zwieszki. Zgrałem liste kanałów, wgrałem jeszcze raz soft i liste kanałów ( tą wcześniej zgraną ) spoko tida już z 2 godziny bez zwiechy. Poczekam do jutra. A jeszcze chciałem jedno zapytać. Chce to rozdzielić na 2-gi telewizor. Jeśli dobrze przeczytałem to potrzebny mi CARD SPLITTER CONAX czy rozdzielacz uprawnień. I jeszcze taka sprawa co gdybym chciał 2-gą platforme polsat albo cyfre+ - chodzi mi jak to wygląda sprzętowo i programowo, ze sprzętu chyba bede potrzebował sparowany moduł conax z kartą cp a z softem nie mam pojęcia. Oraz takie cuś czy jak będe chciał sobie zrobić przełącznik do 2 konwertera czy da rade tak: dokupić 2 talerz z konwerterem ustawić na astre np. zamiast zeza ? Pozdrawiam