na wstępie dziękuję za podpowiedzi. po dzisiejszym majsterkowaniu nasunęło mi się kolejnych pytań. po zdjęciu pokrywy pralki znalazłem nad kieszenią szuflady mechanizm składający się z dwóch cięgien (jedno z dziurkami do napinania pancerza) połączonych z programatorem za pomocą stalowej linki. Do czego służy ten mechanizm? Czy pancerz z linką powinien być luźny (gdy poruszam elementem ciągnącym linkę w programatorze, docelowa dźwigienka po drugiej stronie linki ani drgnie. Druga sprawa. W kieszenie są trzy komory. Lewa z nich służy do zalewania jej płynem do płukania, na jej końcu znajduje się luźny element (rurka plastikowa) w kształcie litery U. Powinien być luźny i do czego służy? No i ostatni problem. Zaobserwowałem, że gdy pralka powinna pobierać proszek za pomocą wody z kieszeni wlewa wodę do lewej komory (tej od płynu) a ani kropli do komory z proszkiem. Co może być przyczyną takiego stanu rzeczy? aaa i jeszcze jedno ... jak wyjąc dozownik? Nie dopatrzyłem się nigdzie żadnych śrub czy tym podobnych elementów umożliwiających jego wydobycie. Z góry dziękuje za odpowiedzi. Pozdrawiam!