Witam,
na wstepnie chce sie przywitac- niby jestem tu nowy ale na to forum zagladam juz dluzszy czas
Chcialbym takze przerosic moderatorów, jezeli temat jest w zlym miejscu, wiec prosze jakby cos bylo nie tak o przeniesienie go do odpowiedniego działu bądź o usuniecie
A więc problemem jest nieodpalająca Aprilia Area 51. Jest to skuter produkcji włoskiej z 98r
Motorek nie jest mój, tylko mojego brata
Pisze tutaj w jego imieniu
kuter kupiony rok temu, po lekkiej poprawie silnika i "obudowy" mój brat jezdzil nim bez problemu
jednak ciagle mial z nim problemy- to nie chciał palic, jezdzic, gasl w czasie jazdy - mial taki swoje humory
Nadeszla zima wiec go schowali do garazu, raz czy 2 razy w tygodniu motorek był kopany, zeby przez ten czas nie zastał sie ;P I wszystko bylo w porzadku. Zrobilo sie cieplo i moj brat zaczal nim jezdzic. Wyjezdzil benzyne z zimy(bylo pare litrów) i zatankowal na próbe Pb98, a zawsze tankowal 95. I Skuterek jakby nawalił
Zaczeli go rozkrecac i sprawdzac. Okazalo sie ze magneto jest krzywe i sie rusza wiec je naprawili.
Teraz sytuacja jest taka: Motor ma iskre, duza, ladna niebieska ale za zadne chiny nie chce odpalic. Wszystkie przewody sprawne. Elektronika chyba tez. Akumulator nowiutenki. Co moze byc problemem? Juz zglupieli wszyscy
Ja sie na tym nie znam, ale zdaje mi sie ze jest zle mieszanka ustawona i benzyna jest za tłusta ;D Błagam jakiegos mechanika, niech sie wypowie i powie cos sensownego ;D Gdzie lezy problem? Co moze blokowac silnik? O co w tym chodzi?
PS. Jezeli temat łamie regulamin, prosze o usuniecie
na wstepnie chce sie przywitac- niby jestem tu nowy ale na to forum zagladam juz dluzszy czas

Chcialbym takze przerosic moderatorów, jezeli temat jest w zlym miejscu, wiec prosze jakby cos bylo nie tak o przeniesienie go do odpowiedniego działu bądź o usuniecie

A więc problemem jest nieodpalająca Aprilia Area 51. Jest to skuter produkcji włoskiej z 98r

Teraz sytuacja jest taka: Motor ma iskre, duza, ladna niebieska ale za zadne chiny nie chce odpalic. Wszystkie przewody sprawne. Elektronika chyba tez. Akumulator nowiutenki. Co moze byc problemem? Juz zglupieli wszyscy

PS. Jezeli temat łamie regulamin, prosze o usuniecie