Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Peugeot 206 1,4 '99r. nie odpala

Piotr Kołtuniewicz 24 Mar 2009 21:03 4656 17
  • #1
    Piotr Kołtuniewicz
    Level 17  
    Silnik 1.4 kfx sterownie magnetti marelli
    Nie odpala.
    Błąd stały brak komunikacji sterowanie silnika, BSI.
    Pompa się nie załącza.
    Przy próbie komunikacji ze sterownikiem silnika włączy się pompka i chodzi cały czas. Komunikaja nie zostaje nawiązana.
    Połączenia sterowań OK 27 i 48 pin.
    Proszę o wskazówki.
    pozdrawiam
  • #2
    viptradeac
    Level 19  
    A jakim sprzętem go łączysz ?? Sprawdź połączenia z BSi czy czasami któraś wtyczka nie wyleciała . Sprawdź napięcia na kalkulator silnika czy sa wszystkie oki i czy masa jest oki na wtyczce. Z reguły jak pada ECU to przynajmniej o tym powie ze padło a tu zero czyli echo to albo jest zle zasilane albo ktoś tam podpiął 220 ze sie usmażyło :)

    MASA

    36-54
    +12

    7-13-35

    Zwróć uwagę na magiczny przycisk do odcinania paliwa w czasie wypadku :)
  • #3
    Piotr Kołtuniewicz
    Level 17  
    7 pin to wyjście na przekaźnik zespolony pompa paliwa reszta OK
  • #4
    User removed account
    User removed account  
  • #5
    Piotr Kołtuniewicz
    Level 17  
    Planeta w BSI informuje o rozpoznaniu kluczyka OK.
    KTS łączy się z MM iaw 1 jako sytemem zastępczym.
    Planeta nie rozpoznaje MM.
  • #6
    User removed account
    User removed account  
  • #7
    Piotr Kołtuniewicz
    Level 17  
    Świeci cały czas.
    KTS w MM pokazuje usterek 0.
  • #8
    User removed account
    User removed account  
  • #9
    Piotr Kołtuniewicz
    Level 17  
    Mimo że wybierwm go z listy po nazwie to i tak identfikuje go jako zastępczy.
    O co chodzi z tą szprcą bo nie kumam?
  • #10
    User removed account
    User removed account  
  • #11
    Piotr Kołtuniewicz
    Level 17  
    schemat posiadam z auto daty
  • #12
    User removed account
    User removed account  
  • #13
    User removed account
    User removed account  
  • #14
    User removed account
    User removed account  
  • #15
    kybernetes
    Level 39  
    A nie bylo tak ze w pierwszych pojazdach z BSI byla tylko siec VAN comfort dla kabiny a ECM i ABS szly po przewodach?

    Pozdrawiam
  • #16
    User removed account
    User removed account  
  • #17
    User removed account
    User removed account  
  • #18
    Piotr Kołtuniewicz
    Level 17  
    Witam Wszystkich.
    Samochód uruchomiony.
    Załatwiłem drugi zestaw (MM + BSI).
    Po podpięciu "nowego" sterownia diagnoskopy zaczęły widzieć normalnie MM 1AP jednak inne kody i wszystko zblokowane.
    Po spięciu kompletu pojazd pracuje.
    Przyczyna: uszkodzenie sterownika silnika.
    Pozdrawiam
    Dzięki