Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Wieża Philips z wzmacniaczem FA 80 - nie działa wyświetlacz.

andreeas 24 Mar 2009 22:12 1547 4
  • #1 24 Mar 2009 22:12
    andreeas
    Poziom 12  

    Witam wszystkich. Posiadam zestaw Philips jw. składający się z wzmacniacza FA80, tunera FT80, decka FC80 i Cd80. Wieża włącza się, wzmacniacz, tuner, deck i CD pracuje ale nic nie wyświetla na wyświetlaczu. Bezpieczniki na płytkach są dobre. Dostęp do płytek jest utrudniony ze względu na ciasne upakowanie modułów wewnątrz. Podejrzewam któryś kondensator ale trochę ich tam jest i sprawdzenie wszystkich trochę by zajęło.Może ktoś miał podobny przypadek i mógłby podpowiedzieć co może być przyczyną. Pozdrawiam

    0 4
  • #2 24 Mar 2009 22:31
    globus1987
    Poziom 29  

    Spradź taśmę idącą do wyświetlacza bo rozumiem, żę wyświetlacz w ogóle nie działa czy podswietla ale nic nie pokazuje??.

    0
  • #3 24 Mar 2009 22:43
    andreeas
    Poziom 12  

    Ale tu nie ma taśmy łączącej. Wszystkie moduły, również ten z wyświetlaczem łączą się za pomocą złącz i wsuwek ale te są dobre. A wyświetlacz nie pokazuje nic - ciemny.

    0
  • #4 24 Mar 2009 22:51
    globus1987
    Poziom 29  

    Rozumiem więc rzeczywiście może być to któryś kondensator przydął by ci sie schemat musisz poszukać i popatrz jeszcze na zimne luty czy gdzieś nie ma.

    0
  • #5 26 Mar 2009 14:39
    andreeas
    Poziom 12  

    Witam. Znalazłem sprawcę. Okazał się nim bezpiecznik w plastikowej obudowie ukryty za szerokim złączem ( normalnie przeglądając jest niewidoczny, na dodatek tak zbielał, że nie przypominał bezpiecznika ). Wyświetlacz działa.

    0