witam, mam pytanie odnośnie lodówki BOSCH KGV 33X46, w sklepach internetowych jest ona za kwotę około 1350 zł, nigdzie jednak nie znalazłem żadnych opinii użytkowników na temat tego modelu, czy ktoś posiada taki model ? Czy ktoś wie czy warto kupic ten model ? jak z awaryjnością tego sprzętu ? jak ogólnie przedstawia się sytuacja z marką BOSCH jeżelli chodzi o lodówki ? chodzi o awaryjność głównie ....
[30.03.2021, darmowy webinar] Nowoczesna diagnostyka maszyn, monitorowanie i przewidywanie awarii. Zarejestruj się
Moze i lepiej ze nie ma opinii Wszedzie mozna znalezc skrajnie rozne opinie.
Generalnie o Boschu jest przekonanie ze to solidny produkt. Tez to slyszalem. Z tym ze ja tez slyszalem tez opinie "ze to juz nie ten sam bosch co kiedys".. Kto ma racje? do dzis nie wiem..
Sam szukalem lodowki dlugo. I bardzo kusila mnie 5 letnia gwarancja (promocja do 31.03 ale dostepna tylko w sklepach "naziemnych")
Ale pojechalem tez do sklepu zobaczyc jak wygladaja poszczegolne lodowki. Pomacac, podotykac, poprzesuwac szuflady...
No i Bosch jest bardzo surowy w wygladzie i wykonaniu. Mnie osobiscie draznilyby luzne szuflady, balkoniki skrzypiace i z niska barierka.. podwieszona szuflada ktora tez wyglada na niestabilna.. jakis taki brak precyzji..
No i to ze KGV nie ma No Frost i obiegu powietrza - ma za to mniejsze zuzycie pradu (A+ vs. A) Ale to tylko ok.25-30zl rocznie. Tak wiec zwroc uwage na cene lodowki jesli tym sie kierujesz.
Wybralem inna z Nofrost i Muliflow i starannym i schludnym wykonaniem - przynajmniej na oko - nie podam firmy by nie byc posadzonym o reklame ALE Pamietaj - TO TYLKO MOJE ODCZUCIA I DECYZJA.
Ale tak jak pisalem w innym poscie - najwazniejsze jest to bys sam okreslil co dla ciebie jest najwazniejsze:
-cena
-funkcje
-zuzycie energii
-opinie o marce
-wyglad
-wykonanie
itp
Wazne zebys postapil zgodnie z wlasnym przekonaniem zebyc potem nie mial zalu do siebie ze kupiles cos bo inni ci doradzili i teraz musisz patrzec i uzywac tego przez kilka lat.
mialem kupic tego BOSCHa bo jest w dobrej cenie i teraz wszedzie na promocjach. Jednak zdecydowalem sie na LIEBHERR w sklepie internetowym dokladajac niewiele ale mam porzadna lodowke CN30330 Bosch ladnie wyglada ale mrozi tylko 4kg na dzien i agregator zawsze chodzi na maxa-nie jest cicha i slychac trzaski
i ja mam ten model,jest bardzo cicha,ladna i tania... czego trzeba wiecej? po co sie uszcześliwiać na siłe jeśli można mieć dobra lodówke za dobre pieniadze:)
pozdro
A ja kupiłem własnie ten model i czekam na dostawę.
Może jest leciwy ale wygląda ok, choć funkcjonalność za tę cenę mogłaby być lepsza.
Polowałem na inną - ale nie mogłem upolować a lodówkę kupiłem tę ponieważ miałem mało czasu do namysłu - (stara lodzia nagle zakończyła żywot, małe dziecko, lato, ciepłe piwo, rozpuszczone lody, i zbliżający się długi weekend, etc..).
Niestety wiem, że nie będę do końca usatysfakcjonowany (moj upatrzony model miał wszystkie bajery, 2 termostaty, wyświetlacz... i tylko 300 PLN więcej) ale pocieszam się, że kiedyś sobie kupię do większego mieszkania taką jaką będę chciał a nie taka jaka mi się zmieści we wnęce i aktualnie jest w magazynie sklepu.