Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

passat 2.0 16v mechaniczny wrtrysk

chartx 25 Mar 2009 14:28 1217 6
    chartx
    Level 11  
    Witam.
    Mam ogromny problem.
    Zimne auto odpala na dotyk lecz po krótkim rozgrzaniu zaczyna lekko wachlować obrotami. W miare rozgrzewania wachania nasilają się po czym przy 80 stopniach auto zgaśnie. Przy próbie uruchomienia auto zachowuje się jakby miało słaby akumulator ale nawet po wymianie go na inny mocniejszy problem nie ustępuje. Dopiero po ostygnięciu (około 10-15 min) auto normalnie kręci i odpala na dotyk. Przy gorącym silniku czuć jakby coś blokowało silnik. Może ktoś się spotkał z takimi objawami.
    Proszę pomóżcie .
    Pozdrawiam.
    chartx
    Level 11  
    Silnik właśnie otrzymał nowe filtry , olej , paski i zregenerowano głowice(nowe gniazda zaworowe zawory uszczelniacze).Pod względem mechanicznym jest wszystko ok.
    emeryt2
    Level 42  
    Nie wyłącza się wtryskiwacz rozruchowy.
    chartx
    Level 11  
    emeryt2 wrote:
    Nie wyłącza się wtryskiwacz rozruchowy.

Z tego co sie orientuje to wtryskiwacz rozruchowy działa tylko przez określony czas do pewnej temperatury silnika. Tak więc nie może być przyczyną nieodpalania na ciepłym silniku. objawy które opisałem to ciężki rozruch podobny do objawów uszkodzonego akumlatora ale to nie jego wina. Już wiem co się stało. Rozrusznik w miarę nagrzewania się wirnika poszerza on swą objętość i blokuje się w stojanie. Ale dzięki za zainteresowanie mimo wszystko:D . Natomiast mam pytanko odnośnie regulatora ciśnienia we wtrysku typu KE-MORTONIK. To trakie szare usrojstwo przy rozdzielaczu wtrysków na obudowie filtra powietrza ze złączem dwu pinowym. Miał ktoś kiedyś to uszkodzone:?: Jakie są objawy lub jakie mogą być objawy uszkodzenia tego podzespołu:?:
    User removed account
    User removed account  
    chartx
    Level 11  
    jaworskiauto wrote:
    może być, bo zalewa silnik

Ok . Zgadza się że będzie zalewać silnik ale z tego co się orientuje to zalewany silnik kręci normalnie a tylko nie odpala względnie ma nie równą pracę a nie kręci jak obracany ręką:D