google, ceneo, strona producenta
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereNonaq wrote:Witam
Chcę nabyć pralkę, interesuje mnie firma bosch i tak czy ktoś wie czym się różnią poszczególne modele ? Chce made in germany pralkę, po czym to można rozpoznać ?
Modele ( czym się różnią ) ? Który najnowszy ? :
WLX 20361PL
WLX 24461PL
WLX 20461 PL
WLX 16461PL
WLX 20461 BY
WLX 24361 PL
WLX 20441PL
WLX 2047 KPL
czy PL i BY coś oznacza ? początek 20 a 16 a 24 ? No i które linie sa najnowsze, czym się różnią ?
PurkusKuchatek wrote:Budżet < 2k.
Ma być cicha (czasem potrzebuję zrobić pranie późnym wieczorem) i sprawna (pozostałości proszku w szufladzie i na wypranych rzeczach niemile widziane).
Ponieważ czasem potrzebuję wyprać kołdrę albo koce, myślę o ładowności 7 kg.
Musi mieć program krótkiego prania (odświeżanie ? ).
Żeby było jeszcze śmieszniej, ma być "ładna i estetyczna".
Zastanawiam się nad jedną z poniższych:
LG WD-12391TDK
Samsung WF8804DPA
AEG LAVAMAT 72850
Hotpoint-Ariston AQXXF 129 H/HA
Czy ktoś z szanownego grona może mi pomóc wybrać? A może podpowie inną spełniającą ww. warunki.
Grzecznie i uprzejmie proszę proszę.
stefek202 wrote:Cześć,
Po przeczytaniu całej historii wątku (kilka dni czytałem tą prawie dwu letnią dyskusję) wybrałem kilka pralek:
Siemens WM12E441PL
Siemens WM12E462PL
Bosh WAE24462PL
AEG 72850
I teraz pytanie do osób które się znają na pralkach:
Którą byście polecili? Mają zbliżone do siebie parametry, choć pewnie różnią się jakimiś szczegółami które mogą być istotne a ja ich nie wychwyciłem.
Pozdrawiam
wioletta olendzka wrote:Witam. Miałam szczęście do Amiki, bo prałam przez 9 lat i naprawiana była tylko 2 razy jeszcze na gwarancji. Padła
soundscape wrote:Jeśli nie zależy Ci na kompletnym zabudowaniu pralki od przodu, to możesz kupić zwykły model, zdjąć blat (trzeba chyba jakąś blachę dokupić w zamian) i też wstawić.
Ogólnie, wg mnie takie kompletne zabudowanie i trzymanie przez to ciągle zamkniętej pralki może spowodować po pewnym czasie nieprzyjemne zapachy ze środka lub pojawienie się pleśni...
airbites wrote:ARISTON AWM 129 EU zużywa 70 litrów wody