Zapomniałam dodać, że ta "moja" pralka to wersja slim (42,5 cm głębokości), bo taka mi wystarczy.
Tu jest link:
http://www.euro.com.pl/pralki/amica-ape1000s.bhtml
Tu jest link:
http://www.euro.com.pl/pralki/amica-ape1000s.bhtml
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over theremrova wrote:Dzięki "zwykły człeku".
1. a jaki górnowsad byłby alternatywą - tani i niezawodny ?
2. czy łaszczyć się na 5 - letnią gwarancję i dopłacać 300 - 400 PLN (niechętnie) ?
Pozdrawiam i trzymajcie się ciepło - lato coraz bliżej
suluk wrote:Witam
Czy Electrolux EWF12670W to nadal dobry wybór?
Model chyba z 2007 roku, masa pozytywnych opinii na necie o nim. Pojawiała się na tym forum czas jakiś temu, ostatnio nikt jej nie poleca. Warto ją dziś kupować, czy technologia poszła do przodu i za porównywalną cenę można dziś dostać coś lepszego? Co w niej jest przestarzałe? Co poradzicie?
Podobna uwaga do popularnego czas jakiś temu modelu: Electrolux EWF14470W
Headman wrote:Witam fachowców ;] Studiuję sobie Wasze forum ze względu na problem przed jakim staję. Powoli czas zacząć prać u siebie w domu a nie wozić się z praniem po rodzicach. I tak oto podobnie jak i w sklepie tak i tu wybór jest ogromnie trudny. Ilu ludzi tyle opinii. Wystarczy prześledzić kilka ostatnich stron aby w głowie zrodził się mętlik. Ale do rzeczy bo nie od krytyki ja tu jestem. Poszukuję pralki w wersji slim do 45 cm, 1000 obr/min wg mnie to max, na chwilę obecną jest nas dwoje ale w planach jest powiększenie rodziny do 4 osób więc i prania przybędzie, 4,5-6 kg wsadu, ładowana od frontu, nie nafaszerowaną bajerami ale mały wyświetlacz mile widziany. Po ciekawej lekturze kilku stron forum skłaniam się coraz bardziej do ELEKTROLUXA EWS 12470 W bądź 10470 W ( http://www.ceneo.pl/;0152080551-10.htm tu ciekawe zwłaszcza dwa pierwsze komentarze ). Zastanawia mnie jednak fakt, że niewiele się pisze o włoskich producentach. Czyżby był to naprawdę aż taki badziew, że nie warto poświęcać nawet odrobinę uwagi? A piszę dlatego, gdyż bardzo pięknie prezentuje się INDESIT PWSE 6128 S. w związku z tym, że sugeruje się jedynie wyglądem zewnętrznym proszę Was bardzo o poradę co do tych trzech modeli i ewentualne Wasze propozycje. Pozdrawiam
Headman wrote:Witam fachowców ;] Studiuję sobie
(...)
Wasze propozycje. Pozdrawiam
popey111 wrote:Można:) Jak chcesz wiedzieć gdzie znalazłem taką ofertę to napisz na maila:) na forum reklamy nie będę robił
marcel_76 wrote:chcę kupić rtv euro agd a tam piszą 260 pln (jak można przedłużyć u producenta taniej?)
piszesz iż jest jeszcze LG i miele ale w jakich kwotach i gdzie można zobaczyć bo ceneo nie pokazuje z otwieraniem na prawą stronę?[/quote Zajrzyj do karty gwarancyjnej tam jest wszystko pięknie opisane. A co do miele i lg to cenowo i tak nie pasują do twoich założeńwięc zostaje ariston albo mastercook. Zerknij jeszcze mixelectronics
i oleole:)
popey111 wrote:Kadafi123 ponieważ w innych firmach rozwiązanie nie dostępne przy tak przystępnej cenie. Co do czasu prania to polecam lekturę instrukcji np boscha wae24463:) program testowy trwa sporo dłużej:).
Arminiusz wrote:Ja mam pytanie z innej beczki - moim głównym problemem jest kwestia gwarancji, tzn. jaka jest opłacalność przedłużenia z 2 do 5 lat (abstrahując od faktu, że tak krótka gwarancja na sprzęt to żart) przy korzystaniu z pralki nie częściej niż raz w tygodniu.
Generalnie myślałem nad proponowanymi wyżej Mastercookami PTDE-104 ECO i 134 ECO, ale po przemyśleniu kwestii kosztów ekstra gwarancji zastanawiam się nad ewentualną nieco tańszą opcją (np. Whirlpool AWE 7729)
Wymagania:
Ładowana od góry
Wsad 5-6 kg
Klasa energetyczna A lub A+ (prądożarcie w granicach 1 Kwh)
Co polecicie?