Ja ma PFD-1284 - 8kg w A+ i bardzo dobrymi parametrami. Programy trawją bardzo krótko (aż pamietam byłem w szoku przyzwyczajony do ponad 2h prania bawełny w 60°C, a teraz lekko ponad godzinę przy prawie pełnym wsadzie) i dopiera bardzo dobrze. Pełna automatyka wagowa więc nie ważne ile wrzucam pralka bierze tyle wody ile potrzeba. Wyraźnego lustra wody nie widziałem nigdy
jeśli ktoś pamięta stare pralki. Nie ma zbyt często pełnego załadunku, ale przez to może tak długo amortyzatory mi wytrzymują. Może jest niezbyt cicha przy wirowaniu, bo ma silnik indukcyjny i gwiżdże, ale stoi w pralni więc średnio mnie to boli. Teraz jest promocja na pralki 6 kg od tego producenta i dają 7 lat gwarancji na jak to nazwali najważniejsze podzespoły. Moja teściowa ma od nich 7 kg pralkę od 4 lat i raz tylko serwis wzywała, bo jej elektrozawór przy drzwiach się zepsuł. Nie wiem ile pomógł w tym kochany wnuczek wkładając w niego wielokrotnie śrubokręt, ale fakt faktem. Naprawa wyszła parę dych i śmiga jak burza.