Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

wymiana fabrycznego radia w Hondzie Civic Coupe '97

bombel20 27 Mar 2009 12:11 3485 0
    bombel20
    Level 17  
    Witam wszystkich, jak w temacie zabrałem sie dziś za wymianę fabrycznego radia w Civicu kolegi. Trochę zabawy było, bo radio jest w dwóch segmentach, oddzielnie kaseciak oddzielnie tuner-nie wiem czy tak Honda stosowała we wszystkich, dodam, że jest to wersja USA. Jak wszystko rozebrałem okazało się, że do radia są podpięte 3 kostki... Jedna wiadomo, zasilanie i wyjścia głośnikowe, ale dwie pozostałe napewno są od alarmu, a były wpięte w radio..gdy ich się nie wepnie nie działa pilot i auto sie nie zamyka i alarm nie działa. I teraz nie wiem jak to zrobić, żeby włożyć tam radio Alpine i żeby wszystko inne grało jak trzeba. Rozebrałem fabr radio, udało mi sie odłączyć jeden "segment" od niego z jedną kostką. I zostaje jeszcze 3cia kostka bez której dalej nie działaja zabezpieczenia jak należy, ale niestety jest to już umieszczone na jednej płytce w radiu razem z tunerem i wzmacniaczem radia...Jest jakieś wyjście, może jakieś przejściówki by to dobrze podłączyć czy będe musiał "gołą" płytke wyjąc z radia i umieścić gdzieś pod deską by nie ingerować w fabryczny alarm?????