Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

bmw e34 524td wyciek oleju :(

leszek524td 28 Mar 2009 12:44 3355 5
    leszek524td
    Level 2  
    witam mam problem z wyciekajacym olejem nie bardzo wiem gdzie skad on wycieka wiem ze w okolicy filtra oleju . co sie moglo stac ???? bardzo prosze o pomoc
    nowy186
    Level 13  
    A nie leci z filtra (może jest niedokręcony, albo uczelka póściła). Najlepiej umyj silnik w miejscu wycieku (np K2 Akra) i zobacz skąd zaczyna się sączyć
    leszek524td
    Level 2  
    witam nie nie leci z filtra stawialem na dwie rury ktore wychodza z obudowy filtra oleju i na czujnik cisnienia oleju i leci przez cujnik jak to mozliwe ? kontrola cisnienia oleju sie nie swieci chyba ze olej zaleje czujnik!?
    i jeszcze pytanie o turbine ma luzy i chyba sie za pozno zalacza ( brak mocy)?
    DANUŚ
    Level 13  
    schemat podłączenia filtra oleju i jego obudowy. Umyj dokładnie najlepiej zmywaczem w areozolu ( zmywaczem do Hamulców) miejsce wycieku i sprawdz za jakieś 200-300 km gdzie dokładnie jest nieszczelność
    leszek524td
    Level 2  
    DANUŚ wrote:
    schemat podłączenia filtra oleju i jego obudowy. Umyj dokładnie najlepiej zmywaczem w areozolu ( zmywaczem do Hamulców) miejsce wycieku i sprawdz za jakieś 200-300 km gdzie dokładnie jest nieszczelność

200- 300 kilometrow ! po zapaleniu silnika i odczekaniuon 15 min. tryska olejem jak szalony przez czujnik cisnienia oleju . co sie moglo stac ???czyzby czyjnik skonczyl swoja .zywotnosc . ???
  • Helpful post
    Szuwi
    Level 2  
    Witam
    Miałem to samo - czujnik ciśnienia oleju stracił szczelność. Nie zgłaszał problemów z ciśnieniem, ale lało się z niego.

Tylko i wyłącznie wymiana - nie są to wielkie koszty, można to zrobić samemu (nawet bez kanału czy podnośnika), potrzebna długa nasadka chyba rozmiar 26.

Pozdrawiam