Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Przecięta główna wiązka kabli ESPACE II 2.8 95r.

Krisstoferes 29 Mar 2009 13:22 1998 8
    Krisstoferes
    Level 19  
    Witam serdecznie, poszukuję schematu elektryki od samochodu Renault Espace II (jak w temacie). Będę wdzięczny za jakiekolwiek schematy od tego autka.
    Potrzebuje je w celu połączenia głównej wiązki kabli wychodzącej z kabiny do silnika, która jest przecięta ale jest kompletna.
    Jeżeli posiada ktoś od niego również inne instrukcje lub schematy w stylu "Sam Naprawiam" również poproszę.
    Proszę wysyłać na e maila krisstoferes(malpa)wp.pl, lub podawać linki skąd je pobrać.
    wsuder
    Level 14  
    niestety renault nie publikuje całych schematów okablowania. w instrukcjach są tylko poszczególne obwody. mam książke do auta po angielsku i tam są schematy naprawcze obwodów. ale w sumie to niewiel ci to da. generalnie tzeba trzymac sie zasady kable czarne to masa auta, czerwone zasilanie przed stacyjką, żółte sterowanie przekażnikami, niebieski podświetlenie przełączników, zielony i i pozostałe kolory to czujniki i wyłączniki wszelakiej maści
    marek1977
    Level 33  
    A nie da rady połatać kolorami?
    emeryt2
    Level 42  
    Wsuder - czasami ta zasada jest cholernie zawodna.
    Tylko próbować zgrać kolorami , mozolne , ale daje efekty.
    Krisstoferes
    Level 19  
    Z kolorami jest taki problem że jest po kilka z jednego rodzaju a wszystkie kable idą "luzem" w jednej wiązce.
    Gdyby były jakoś pogrupowane to by było łatwiej.
    Jak macie w innym języku ale jest schemat to może być, po angielsku kumam, gorzej będzie po francusku czy niemiecku, ale schematy wszędzie są takie same.
    Jak macie to podsyłajcie, wdzięczył się będę później.
    marek1977
    Level 33  
    No chyba że ktoś jest daltonistą ;) hehe
    Krisstoferes
    Level 19  
    A może ktoś miał do czynienia z podobnym ewenementem i wie jak to naprawić?
    viper555
    Level 39  
    Robiłem takie wiązki chociaż trudno ocenić twoją. Piszesz o jednakowych kolorach więc nie wiem czy chodzi o jasne i szare bo tych występowało u mnie zawsze sporo i chociaż wydają się jednokolorowe są na nich oznaczenia w postaci rzędu mało widocznych gwiazdek. Jeżeli to jest to, to spróbuj ich posortować ponieważ w dalszej części wiązki są tak i tak łączone razem.P
    Krisstoferes
    Level 19  
    Auto zostało sprzedane w stanie uszkodzenia, problemem niech martwi się inny właściciel.
    Dziękuję za podpowiedzi, zamykam temat.