czesc
I mam awarie :-/
Laguna 3.0 V6 24V, 99 rok silnik L7X 701
Do dziś bylo wszystko ok, teraz na cieplym silniku juz nie chodzi tak równiutko ja przedtem :-/
Objawy:
Podczas jazdy na pb; (na LPG narazie nie jeżdze bo dzis dopiero bede regenerowal reduktor SGI)
- po rozruchy cieplego silnika jest ok, po kolejnych 3-4 sekundach obroty sie delikatnie nagle podnoszą z 650 na 700 i tak zostają
- w tym czasie silnik chodzi troszenke nierowno
- dzis podczas jazdy wszystko ok, ale jak jej depnołem to zaświecila sie na 3 sekundy czerwona kontrolka STOP!
Uklad podcisnienia kolektora - wszystko szczelne , dokladnie sprawdzone.
Podejzewam ze sterownik wszedł w tryb awaryjny na skutek utraty sygnału z ktoregoś czujnika.
Mam zamiar podjechac na kompa i moze sie pojawil jakis bląd.
Ale niepokoi mnie ta kontrolka STOP podczas butowania,
czy ktos z Was mial zaświecaną kontrolke stop podczas mocniejszego przyspieszania ????
Mam nastepujace czujniki przy tym silniku:
Map sensor - w kolektorze
TPS
czujnik płynu chlodniczego
czujnik temperatury dolotu
czujnik polozenia walu
jedna sonda lambda z grzałką ( ma jeden rok, firma NGK, czyzby padla?)
+ regulacja ilosci dawkowanego paliwa za pomocą regulatora cisnienia paliwa na listwie wtryskowej , ale z tego co czytalem to wystepowaly by trudnosci z rozruchem gdyby membrana byla dziurawa.
Który z powyzszych czujnikow moze dawac takie objawy?
I mam awarie :-/
Laguna 3.0 V6 24V, 99 rok silnik L7X 701
Do dziś bylo wszystko ok, teraz na cieplym silniku juz nie chodzi tak równiutko ja przedtem :-/
Objawy:
Podczas jazdy na pb; (na LPG narazie nie jeżdze bo dzis dopiero bede regenerowal reduktor SGI)
- po rozruchy cieplego silnika jest ok, po kolejnych 3-4 sekundach obroty sie delikatnie nagle podnoszą z 650 na 700 i tak zostają
- w tym czasie silnik chodzi troszenke nierowno
- dzis podczas jazdy wszystko ok, ale jak jej depnołem to zaświecila sie na 3 sekundy czerwona kontrolka STOP!
Uklad podcisnienia kolektora - wszystko szczelne , dokladnie sprawdzone.
Podejzewam ze sterownik wszedł w tryb awaryjny na skutek utraty sygnału z ktoregoś czujnika.
Mam zamiar podjechac na kompa i moze sie pojawil jakis bląd.
Ale niepokoi mnie ta kontrolka STOP podczas butowania,
czy ktos z Was mial zaświecaną kontrolke stop podczas mocniejszego przyspieszania ????
Mam nastepujace czujniki przy tym silniku:
Map sensor - w kolektorze
TPS
czujnik płynu chlodniczego
czujnik temperatury dolotu
czujnik polozenia walu
jedna sonda lambda z grzałką ( ma jeden rok, firma NGK, czyzby padla?)
+ regulacja ilosci dawkowanego paliwa za pomocą regulatora cisnienia paliwa na listwie wtryskowej , ale z tego co czytalem to wystepowaly by trudnosci z rozruchem gdyby membrana byla dziurawa.
Który z powyzszych czujnikow moze dawac takie objawy?