Witam wszystkich bardzo serdecznie i mam pytanko co do anten paskowych na 2,4GHz , ktorych używa się do bezprzewodowych sieci internetowych....
1.Jak wykonać taka antenę? tzn wiem, że na płytce drukowanej trawi się odpowiednio ścieżki tyklo w jaki sposób je rozmiścić
2.Może jest do tego jakiś program (np:tak jak do anten typu Yagi)
3.Jakie parametry mają te anteny i czy są dobre do terenów gęsto zabudowanych
4.Może ktoś posiada jakieś materiały (linki do stron polskich lub zagranicznych, dokumenty *.doc, *.pdf i tym podobne)
Za wszelką pomoc byłbym bardzo wdzięczny...
Materiały te potrzbuję by wykonać taką antene i napisać pracę dyplomową na jej temat więc liczę na waszą szybką i fachową pomoc
Z góry dziękuje i pozdrawiam
Michał
PS.
Wkrótce dołącze zdjęcie o jaką antene mi dokładnie chodzi bo podejrzałem jedną taką na ulicy
1.Jak wykonać taka antenę? tzn wiem, że na płytce drukowanej trawi się odpowiednio ścieżki tyklo w jaki sposób je rozmiścić

2.Może jest do tego jakiś program (np:tak jak do anten typu Yagi)

3.Jakie parametry mają te anteny i czy są dobre do terenów gęsto zabudowanych

4.Może ktoś posiada jakieś materiały (linki do stron polskich lub zagranicznych, dokumenty *.doc, *.pdf i tym podobne)

Za wszelką pomoc byłbym bardzo wdzięczny...
Materiały te potrzbuję by wykonać taką antene i napisać pracę dyplomową na jej temat więc liczę na waszą szybką i fachową pomoc

Z góry dziękuje i pozdrawiam
Michał

PS.
Wkrótce dołącze zdjęcie o jaką antene mi dokładnie chodzi bo podejrzałem jedną taką na ulicy