Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

bx30 suzuki swift - centralka sterująca

przemekx303 31 Mar 2009 22:11 7913 3
    przemekx303
    Level 11  
    Witam mam suzuki swift sedan i chciałem podpiąć centralkę sterującą z pilota bx30 do oryginalnego zamka centralnego więc zabrałem się za podpięcie centralki do kostki w bagażniku . Najpierw sprawdziłem sterowanie okazało się że jest plusem i podłączałem według schematu b. biały do kabla w kostce zielonego a biało-czarny do czerwonego natomiast żółty z żółto-czarnym złączyłem i dołączyłem jeszcze do nich czerwony od bx-a do kabla białego w kostce w którym prąd jest na stałe i oczywiście czarny do masy. Po podłączeniu tego wszystkiego czas na próbę naciskam przycisk w kluczyku sterownik się odzywa ale to wszystko bo zamek nawet nie drgną naciskam po raz drugi i już nic nie działa nawet sam centralny wywalił mi bezpiecznik w samochodzie drugiej próby już nie było bo nie chciałem czegoś spalić.Proszę o jakieś podpowiedzi
    przemekx303
    Level 11  
    W końcu majówka więc można było się zabrać za centralke dzięki sharp jednak sterowanie minusem coś źle kombinowałem i mam jeszcze pytanie żeby podpiąć kierunki do mrugania to muszę każdy oddzielnie połączyć przez diodę i czy są jakieś specjalne rodzaje diud? Niżej mały opis do podpięcia bx30 do swifta

kabel czerwony zasilający od centrali bx łączymy z białym w kostce przy oryginalnej centralce, masę szukamy obok ja wywierciłem otwór i przykręciłem do metalowej podpórki półki dwa złączone przewody żółty z żółto-czarnym, od bx-a biały z brązowo-czarnym przy kostce (zamykanie) a biało-czarny z brązowo-białym (otwieranie) i działa. Pewnie że proste:D
    Anonymous
    Level 1