Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Blaupunkt New Beetle - impulsator

Kubasan 02 Apr 2009 18:51 2546 7
    Kubasan
    Level 16  
    Witam

Czy orientuje sie ktoś czy jest możliwość dobrania impulsatora w radyjku jak w temacie. Jest to chowany impulsator do regulacji głoślności jednocześnie z włączikiem radia (impulsator ten posiada 5 wyprowadzeń). Z góry dziekuję za odpowiedź. Pozdrawiam
    Kubasan
    Level 16  
    Byłem w North i mają takie enkodery identyczne po 94 zł. Cena troche przesadna, samo radio nie jest tyle warte.
    Kubasan
    Level 16  
    Witam!!

Wymieniłem impulsator a dokladniej całą płytę wyświetlacza z innego radia New Beetle. Niestety sprawa wygląda tak samo jak przed jej wymianą. W 100% stawiałem na impulsator bo radio cięzko było zgłośnić czy ustawić tony. Wygląda na to że problem stoi po innnej stronie, chyba że obydwa impulsatory są popsute. Proszę o pomoc...

Pozdrawiam
    jarek1258
    Level 16  
    Skoro kupiłeś używany impulsator to nikt ci nie zagwarantuje że jest on sprawny. Spróbuj go delikatnie rozebrać i dokładnie przeczyścić styki tego enkodera. Powinno pomóc.
    Kubasan
    Level 16  
    Całkiem możliwe że jest tez niesprawny. Czyściłem pierwszy enkoder i za bardzo to nic nie pomogło. Działał lepiej lecz nie prezyzyjnie!
    daras984
    Level 22  
    zamiast czyścić impulsator weź się za procesor motoroli
    Kubasan
    Level 16  
    No jest w tym radiu proceseor H11-05AD7HW. A tak dokladniej, to co z nim może być nie tak, co powoduje złą regulację głoślności i jak ewentualnie można usunąć tą usterkę??

Pozdrawiam