Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jakim kablem podłaczyć kolumny głośnikowe do wzmacniacza???

Prob21GT 05 Apr 2009 18:33 10496 6
    Prob21GT
    Level 10  
    Jakim kablem podłaczyć kolumny głośnikowe do wzmacniacza??? to jest wzmacniacz
    a to są kolumny 300W
    Jakim kablem podłaczyć kolumny głośnikowe do wzmacniacza???
    Kolumny maja wyjscia bananowe i teraz jest problem jak je podłaczyć do wzmacniacza.Mam na myśli kabel jack
    Bardzo prosiłbym o pomoc.:cry:
    DjMapet
    Level 43  
    Widzę że kolumna ma WEJŚCIE typu jack i zaciski, tzw zakręcane.
    Jeśli jack, to: końcówka (+) do zacisku czerwonego we wzmacniaczu a trzpień (-) do zacisku czarnego we wzmacniaczu.
    Przewód o przekroju 2x2,5mm².

Pozdrawiam.
    Pablo1964
    Moderator
    Wejście typu banan a nie jack. W czym więc leży problem?
    Prob21GT
    Level 10  
    Witam:) własnie nie wiem jakim kabelkiem mam to podłaczyc bo nie wiem za bardzo. Czy kupic kabel głosnikowy ale o jakim przekroju zebym mogł podłaczyc do wzmacniacza.Czy kupic wtyk bananowy ???Prosze o pomoc :cry:
    Prob21GT
    Level 10  
    A ten styknie taki mikser Numark DM-1050 który mam juz prawie rok ??? o to zdjecie Jakim kablem podłaczyć kolumny głośnikowe do wzmacniacza??? tu gdzie sa znaki zapytanie nie wiem co podłaczyc sie da???a czy moge bezposrednio odrazu do miksera podłaczyc kolumny???
    DjMapet
    Level 43  
    Wyjścia (OUTPUTS) master L,R służą do podłączenia miksera do wzmacniacza.
    Wyjścia (OUTPUTS) record L,R służą do podłączenia miksera np do urządzenia nagrywającego - komputer, magnetofon itp.
    Ten mikser nie ma wbudowanego wzmacniacza i podłączenie do niego kolumn jest niemożliwe.
    Przekrój przewodu podałem w poprzednim moim poście.

Pozdrawiam.

Dodano po 55 [sekundy]:

Ground - uziemienie.