Na szczęście nie musiałem płacic za sterownik bo mam swoje graty...
Niestety problem pojawil sie tez na 'nowej' pompie, bawiłem sie nawigacja na włączonym zapłonie ( a raczej probowałem odkryc kombinacje aby ja zresetować) i nagle slysze znany dźwięk i widze migajace kontrolki abs,esp,epb... Nie wiem juz co tam jest grane, ale moze opisze historie tego samochodu. Sprowadzony z niemiec, przytarty lewy bok i lekko stukniety lewy przód, podczas dokładnych ogledzin juz w warsztacie okazalo sie ze ktos wymontował sterownik epb więc pomyslelismy ze dlatego swiecą sie kontrolki abs i esp (świecą nie mrugają!) a hamulec postojowy nie działa. Obecnie autko naprawione, na 99,9% nie ma uszkodzeń w wiązce elektrycznej, sterownik epb zakupiłem uzywany (nie znałem nr. seryjnego jaki byl w moim wiec dobrałem po pasującej wtyczce i dacie produkcji-ciężko było ale sie udało) Właśnie od momentu podłączenia sterownika epb kontrolki abs esp migają, wiec podmienialem sterowniki a o tym juz pisalem wyzej. aaa, hamulec postojowy działa ale wyswietla sie przekreślone P oraz mruga (!) Może ktoś potrafi stwierdzić co jest grane, EPB uwalony?
Dodam też, że chwile po 'tym' zdarzeniu chcialem odpalic autko i okazalo sie ze akumulator jest rozładowany i rozrusznik nie ma sily krecic, moze ma to jakikolwiek związek, po zamontowaniu naładowanego aku nic sie nie zmienilo z mrugajacymi kontrolkami...