Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.
    piotr75
    Level 2  
    mam 120 gb twardy dysk podzielony na dwie partycje jedna 20 druga 100 i postanowiłem zrobic jedna PQ8 i w połowie wystąpił fatal error po zrestartowaniu komputera pozostała tylko 20 a 100 brak
    nie mozna uruchomic pQ8 easy recove też nie działa no i mam niezły piec !! Czym ja odzyskać!!???
    k0niu
    Level 23  
    to zalezy czy chcesz miec spowrotem dane czy nie

no bo jesli tak to nie wiem

ale jesli nie to pozostaje FDISK i format
    marcus6
    Level 16  
    Witam

Rozumiem że PQ8 to partition magic 8.
    Weź go odinstaluj i wgraj od nowa a potem zadziałaj jeszcze raz. Ewentualnie użyj Ranish Partition Menager powinno zadziałać.
    Jakby co to pisz, coś wymyślimy :wink:
    piotr75
    Level 2  
    odinstalowanie Partition magic 8 nic nie daje a dane są mi naprawde niezbędne. Ranischa nie moge nigdzie znależc werji pod XP. Czy istnieje jakis inny program który to naleczy i skąd go ściągnać??
    marcus6
    Level 16  
    Ranisha musisz uruchmić w dosie tzn uruchamiasz kompa z dyskietki startowej a samego ranisha możesz mieć na dysku C
    to tylko jeden lub dwa pliki do działania czasami potrzebuje pliku dos4gw.exe i też wystarczy go mieć w katalogu głównym dysku C
    Podsyłan najnowszą wersje

a tak w ogóle jak bardzo zależy Ci na danych to wejdź na tą stronkę i poczytaj i pozciągaj co potrzebne ( http://www.part.prv.pl )
    seiko
    Level 14  
    nie dotykaj dysku ranish'em jak chcesz odratować dane!!

spróbuj najpierw tego :idea: ...

to jest GetDataBack zarówno dla FAT32 jak i NTFS.
    zależnie jaki na tej partycji która zniknęła był system plików.

nie muszę mówić że dobrze byłoby znaleźć numer rejestracyjny do tych programów - bez problemu na astalavista.com, ale nie chcę umieszczać tutaj... (wiadomo)

GetDataBack działa pod windowsem i wymaga osobnego dysku/partycji
    najlepiej zainstaluj windę gdzieś na kompie obok albo podłącz do już istniejącej windy swój dysk, zainstaluj GetDataBack i pokaż mu dysk na którym ma szukać danych.

jeśli próbujesz odzyskać pliki word'a to może ci się przydać DocRepair - niektórych plików word później nie chcę otworzyć :/

pozdrawiam.
    s.