Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Logitech S-200 - uszkodzony kabel a dokładnie brak wtyczki

tomwis123 07 Apr 2009 19:13 8670 14
    tomwis123
    Level 10  
    Witam. Mam mały problem związany z głośnikami a raczej ich kablem. Koniec kabla łączący z subwooferem sie urwał od wtyczki i teraz nie mam jak ich podłączyć.;/ może ktoś wie jaki kolor kabla do końcówki wtyczki przylutować?
    Mery84
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Może pokaż zdjęcie tego kabelka to Ci podpowiemy. Nawet nie napisałeś jaką wtyczką są one podłączone do subwoofera.
    tomwis123
    Level 10  

sorry za b.słabą jakość obrazków ale baterie od aparatu właśnie padły i musiałem zrobić teledonem.
    Mery84
    Nic na tych zdjęciach nie widać :(. Nawet nie widać ile pinów ma ta wtyczka. Naładuj baterie do aparatu i zrób zdjęcia jeszcze raz z tego co dałeś nie da się nic wywnioskować.
    tomwis123
    Level 10  

Proszę:P
    Mery84
    Co tym kabelkiem było podłączone?
    tomwis123
    Level 10  
    był wbudowany w głośniku pilot i to własnie kabel od takiego pilota. Głośność, bass, wł/wył, dźwięk l,p strona głośnika i takie tam:P
    Mery84
    Bez schematu lub przynajmniej rozpisu pinout tego gniazda nie mam pomysłu jak to zrobić.
    Rozbierz ten wspominany pilot i przynajmniej zorientuj się, który przewód jest od czego.
    Dalej rozbierz subwoofer i spróbuj do tego samego dojść w podłączeniu gniazdka co bez schematu będzie bardzo trudne.
    tomwis123
    Level 10  
    subwoofer rozebrałem i nic nie wywnioskuje z tego, ponieważ nie ma tam kabelków tylko przymocowana jest bezpośrednio do płytki i zaklejone wszystko żółtym klejem. A głośnika w którym jest ten pilot nie mogę rozebrać (jeszcze nie wiem jak xD). ale jak na razie to wiem gdzie podłączyć zasilanie :) jak na razie to dobry początek.
    lejszek
    Level 1  
    Odświeżam. Mam ten sam problem, znalazł ktoś rozkład kolorów w wtyczce do tego subwoofera bo nie można nigdzie znaleźć. pozdrowienia :)
    Sanowiak20
    Level 21  
    To mają być Logitech S-200 a nie Logitech Z-3.
    mAi88
    Level 2  
    nie wiem czy dalej wam się to przyda :

1)                        O  O  O
     2)                      O  O  O  O
     3)                             O

1) od lewej : Pomarańczowy ; Czerwony ; Szary
    2) od lewej : zielony ; niebieski ; biały ; czarny
    3) tutaj nie jestem pewny do konca ale chyba wolne przewody(gnd?) znajdujące się w drugim ekranie(wewnętrznym) z 3 żyłami.

Własnie testuje głosniki i niby wszystko jest ok

pozdrawiam!
    wilku2254
    Level 9  
    A ma ktoś może pomysł jak podłączyć ten subwoofer do komputera bez tego kabla ?
    3 ohm
    Level 9  
    Przepraszam, że po tylu latach, ale mam pytanie, ktoś ma pojęcie za co dany kolor przewodu odpowiada? Pozdrawiam!